Leicester City vs AS Roma: een aantrekkelijke affiche voor de Conference League

Foto: Leicester City vs AS Roma: een aantrekkelijke affiche voor de Conference League

Leicester City heeft zijn zinnen gezet op de Conference League en zal er alles aan doen om deze prijs binnen te halen, want het zal namelijk de enige dit seizoen zijn. In de eigen competitie heeft het al moeite om in de top tien te eindigen, terwijl het in zowel de FA Cup als de Carabao Cup vroegtijdig is uitgeschakeld. Er is dus nog maar een manier om van dit seizoen een (half) geslaagd seizoen te maken: de Conference League winnen. In de halve finales treft het echter een oude bekende, José Mourinho, die met zijn AS Roma een geduchte tegenstander zal zijn. Wie zal er doorstoten naar de finales? 

Leicester City: matig seizoen 

Brendan Rodgers heeft er niet het allerbeste seizoen opzitten met zijn ploeg. Vorig jaar vielen ze nog net buiten de top vier, met een puntje minder dan Chelsea. Dit jaar zal het die positie ongeveer maal twee moeten doen. Als ze tiende eindigen, zou dat een redelijke waarheidsgetrouwe reflectie zijn van hun prestaties dit jaar. Er waren te veel ups en downs, waarbij die mindere periodes langer en langer begonnen te duren. Zelfs de spelers die normaliter sterkhouder zijn, zoals bijvoorbeeld Tielemans, moest soms zelfs op de bank gezet worden wegens zwakke prestaties. 

Tel daar nog eens de vele blessureleed bij, vooral achteraan en in de spits in de vorm van Vardy, en dan weet je dat het moeilijk wordt. Op een gegeven moment stonden er twee middenvelders centraal achteraan te voetballen, soms in een driemansverdediging, maar soms zelfs met z’n tweetjes. Gelukkig is die grote blessuregolf voorbij en zelfs Vardy lijkt net op tijd terug fit te zijn voor dit oh zo belangrijke duel met AS Roma. De vraag is natuurlijk of hij meteen belangrijk kan zijn na zo’n lange periode van afwezigheid en een toch wel zware operatie. Het zal alleszins wikken en wegen worden wat betreft de 35-jarige topspits, want hij kan natuurlijk een enorme meerwaarde zijn voor deze selectie. 

AS Roma: taaie klant 

Van AS Roma weten we dat ze bijzonder moeilijk te verslaan zijn, aangezien ze geleid worden door ene José Mourinho. Telkens hij bij een ploeg binnenkomt, verandert de mentaliteit drastisch. Er moet en er zal voor elke bal gewerkt worden en dat maakt dat ze tot voor dit weekend meer dan tien wedstrijden ongeslagen waren in de Serie A. Voeg daar de vijfmansverdediging aan toe die hij de laatste weken aan het neerzetten is en dan weet je hoe laat het is. Je moet alles uit de kast halen om van deze ploeg te winnen, maar heeft Leicester daarvoor wel de capaciteiten in huis? 

AS Roma zit namelijk vol vechtersbazen, afgewisseld met enkele übertalentvolle spelers zoals Abraham. Bij Leicester zitten we toch vooral met mooie schooljongens zoals Maddison en Barnes. Zullen zij volstaan om de spelers van AS Roma, die een lans zouden breken voor hun trainer, het vuur aan de schenen te leggen? De toekomst zal het uitwijzen, maar een ding is zeker: Roma zal niet over zich heen laten walsen. Een zo goed mogelijk resultaat meenemen naar Italië is cruciaal om dan thuis de job af te maken. 

Wedtip: weinig goals 

Aangezien Leicester niet echt in een goede vorm verkeert en Roma enkel komt om zo weinig mogelijk tegengoals te krijgen, zie ik deze wedstrijd niet echt in een doelpuntenfestijn uitdraaien. De bookies zien dat ook niet gebeuren, aangezien de odd voor ‘minder dan 2,5 goals’ slechts op 1,84 staat. Desalniettemin lijkt die mij de moeite waard. Je zou zelfs eventueel kunnen gaan voor de exacte score 0-0, waarbij je ruwweg tien keer je inzet terugkrijgt bij Circus. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Denk je ook dat er weinig goals zullen vallen?

  • Ja
  • Nee
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
37+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
248+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
207+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
76+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
731+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
340+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
744+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie