Juventus knokt zich in slotfase naar zege

Juventus is maandagavond op de valreep ontsnapt aan puntenverlies in de Italiaanse Serie A. De grootmacht knokte zich na een achterstand langs Sassuolo: 1-2.

Juventus maakte geen geweldige indruk in de eerste 45 minuten. Sassuolo kreeg de kans om het tempo te bepalen en maakte daar dankbaar gebruik van. Na 39 minuten zorgde Giacomo Raspadori voor de verdiende voorsprong. Na een schitterende aanval wist hij doelman Wojciech Szczesny in de korte hoek te passeren: 1-0.

Zonder Matthijs de Ligt (op de bank) leek Juventus met een achterstand de rust in te gaan. Leek, want met het rustsignaal in aantocht maakte de formatie van Massimiliano Allegri de gelijkmaker. Paulo Dybala kreeg in het strafschopgebied de tijd om de bal lekker te leggen en vuurde schitterend raak: 1-1.

Zowel Sassuolo als Juventus kreeg de kans om de wedstrijd na rust naar zich toe te trekken. In de 88ste minuut lukte dat de bezoekers alsnog. Moise Kean bezorgde de bezoekers alsnog de winst, waardoor het op meer mag hopen dan plek vier. De Italiaanse titel lijkt echter een brug te ver.

Scoreverloop: 1-0 (39′) Giacomo Raspadori, 1-1 (45′) Paulo Dybala, 1-2 (88′) Moise Kean

TIP: Wint Juventus van Venezia? Win 1.22 keer je inleg bij Circus!

Gaat Juventus hoger eindigen dan plek vier?