‘In één aspect blinkt PSV dit seizoen uit’

Foto: ‘In één aspect blinkt PSV dit seizoen uit’

PSV won afgelopen weekend met de hakken over de sloot van SC Cambuur (1-2). Daardoor blijft de titelrace toch nog enigszins spannend. Het Eindhovens Dagblad was in de analyse na afloop positief over de mannen van Roger Schmidt.

“Plaats twee in de eindstand van de Eredivisie, en daarmee kwalificatie voor de Champions League-voorrondes, lijkt na de winst op Cambuur bijna zeker. Zelfs al zou de ploeg van Roger Schmidt de uitwedstrijden tegen Feyenoord en PEC Zwolle verliezen, dan is er wat dat betreft geen vuiltje aan de lucht. PSV moet in eigen huis wel Willem II en NEC zien te kloppen”, schrijft het ED.

“Er moet een wonder gebeuren wil PSV nog derde worden, net zoals een mirakel nodig is om Ajax nog van de troon te stoten. De Eindhovenaren kunnen alleen maar hopen dat de koploper op 8 mei iets laat liggen bij AZ. Op die dag reist PSV naar de Kuip en kan de titelstrijd definitief in de plooi vallen, óf het wordt misschien nog spannend tot de slotdag.”


‘Goede trackrecord met fotofinishes biedt hoop’

Bij De Telegraaf acht men de kans niet groot dat PSV nog kampioen wordt. “Maar dankzij een 2-1 zege op het kunstgras van SC Cambuur is het gat naar de koppositie vier punten gebleven en mag het team van trainer Roger Schmidt blijven hopen op een ultieme jump in de absolute slotfase van het seizoen.”

“PSV heeft een goed trackrecord als het gaat om fotofinishes. Sinds de eeuwwisseling is de titelstrijd zeven keer beslist op de laatste speeldag en bij vier van die gelegenheden stond PSV met de kampioensschaal in handen. En alle vier de keren was Ajax de ploeg die het nakijken had.”

In Leeuwarden scoorde PSV al voor de vijftiende keer dit seizoen uit een corner (Mario Götze). “Op het veldspel van PSV valt best wat aan te merken, maar in één aspect van het voetbal blinkt de ploeg van trainer Roger Schmidt dit seizoen uit: de hoekschop. Met het totaal aantal goals uit hoekschoppen evenaart PSV het record deze eeuw, dat de Eindhovenaren al deelden met AZ.”

TIP: Win negentien keer je inleg met een zege van Willem II op PSV!

Maakt PSV nog kans op de titel?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie