‘Ware Houdini-act bij Ajax’

Foto: ‘Ware Houdini-act bij Ajax’

De grote ontknoping van de Eredivisie nadert, de knikkers gaan verdeeld worden en tot dusver stevent Ajax af op de grootste bonk. Zij staan immers nog altijd vier punten voor op runner-up PSV, dankzij de benauwde 0-1 zege op NEC afgelopen weekend.

De Telegraaf schrijft vandaag over de ontsnapping van de Amsterdammers in De Goffert: “Erik ten Hag zal na de zomer andere prioriteiten hebben bij zijn nieuwe club, maar als hij met Ajax de landstitel pakt, denkt hij ongetwijfeld vaak terug aan de altijd vrolijke spits, die tegen NEC als invaller goud waard was en het verschil met PSV – vier duels voor het einde – op vier punten hield.”

“Het elftal van Ten Hag doet het na de winterstop – met 33 punten uit twaalf wedstrijden – cijfermatig uitstekend en de veerkracht is bewonderenswaardig , maar qua voetbal zit er al weken een hap zand in de motor. Opvallend is dat de grote namen het tegen NEC opnieuw lieten afweten en Brobbey en de ijzersterke basisdebutant Kenneth Taylor – samen met Jurriën Timber en Maarten Stekelenburg – de ploeg bij de hand namen, terwijl Ryan Gravenberch dat de afgelopen weken deed.”

‘Stempel Lucky Ajax te kort door de bocht’

Het Algemeen Dagblad noemt Ajax in één adem met goochelaar Harry Houdini. “Als een Houdini naar de landstitel’, kopt de ochtendkrant. ‘Minuut 90, 92, 86 en 88. Na Dusan Tadic tegen RKC, Ryan Gravenberch tegen Cambuur en Antony tegen Feyenoord liet Brian Brobbey Ajax tegen NEC door het oog van de naald kruipen (0-1). Het is bij Ajax in veel gevallen ook kwaliteit waarmee de volle buit alsnog wordt binnen geharkt. Altijd ligt een rake bevlieging van een van de topspelers op de loer. Het stempel ‘Lucky Ajax’ is gezien het verleden en het huidige abonnementje op ontsnappingen snel gegeven, maar dat is ook te kort door de bocht.”

En Het Parool merkt op dat Ajax inmiddels ‘wekelijks ploetert’. “De laatste loodjes van Ten Hag in Amsterdam wegen zwaar. Na de uitschakeling in de Champions League en de verloren bekerfinale is de strijd om het kampioenschap een slijtageslag geworden. Ajax heeft vier punten voorsprong op PSV, met nog vier duels te gaan, maar elke wedstrijd is in deze fase een gevecht.”

Al kwam dat ook doordat er met  Lisandro Martínez, Noussair Mazraoui en Antony veel belangrijke spelers ontbreken. “Met Steven Berghuis (ook al geblesseerd en na een helft vervangen) als rechtsbuiten heeft het elftal te weinig diepgang. Spits Sébastien Haller liep er zaterdag verloren bij en Dusan Tadic miste voor rust een penalty. Het moet bij Ajax op dit moment uit de tenen komen. Uit de tenen van het krachtmens Brobbey, de sterke Jurriën Timber en de lichtvoetige Kenneth Taylor.”

TIP: Wint Ajax van PEC? Win 1.10 keer je inleg en pak de bonus van €250!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

De stempel Lucky Ajax is terecht

  • Eens
  • Oneens
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie