Van der Vaart draait bij over Ajacied: ‘Eerst teleurgesteld’

Foto: Van der Vaart draait bij over Ajacied: ‘Eerst teleurgesteld’

Rafael van der Vaart zag hoe Ajax met de grootst mogelijke moeite wist te winnen van NEC; pas in de blessuretijd forceerde spits Brian Brobbey de winnende treffer. Het spel was wederom erg zwak. Van der Vaart benoemt Kenneth Taylor als één van de weinige lichtpuntjes.

Taylor maakte na elf invalbeurten nu zijn basisdebuut, ook omdat Edson Álvarez niet helemaal fit was en op de bank zat. “Nou, ik moet je eerlijk zeggen… Je hoort natuurlijk vanuit de Ajax-jeugd op wie je moet letten. En dan komen ze… Maar in Taylor was ik gewoon echt teleurgesteld. Ik had meer van hem verwacht”, begint Van der Vaart in Studio Voetbal. Tegen NEC speelde de middenvelder echter prima.

“Nu speelt hij met veel meer vrijheid en vertrouwen. Ik denk dat Ten Hag in het begin tegen hem gezegd heeft dat hij verdedigender moet spelen. Maar zijn kwaliteiten liggen inderdaad bij het gaan en terugkomen. Én hij is tweebenig. Volgens mij weet hij niet eens of hij links of rechts is. Daarom denk ik dat Ajax daar heel veel plezier aan gaat beleven. Hij speelt nu natuurlijk ook in de basis. Dus hij weet me nu wel steeds meer te overtuigen.”


Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk is vooral enthousiast over de tweebenigheid en de basistechniek van Taylor. “Als Gravenberch straks vertrekt, dan loop je straks zeker niet voor schut met hem. Ik vond hem goed spelen en hij heeft gewoon een hele goede basistechniek, zonder franjes en rare fratsen. Hij is tweebenig, het is een box-to-boxspeler en je kan hem op meerdere posities op het middenveld wegzetten. Hij kan aanvallend als een soort Klaassen spelen, maar hij kan ook in een controlerende rol fungeren.”

Perez

In Dit Was Het Weekend op ESPN zei Kenneth Perez eerder al over zijn voornaamgenoot: “Ik vond hem goed spelen. Het was geen heel makkelijke wedstrijd, maar hij bracht dynamiek. Ik vind het heel opvallend dat hij volledig met links en rechts voetbalt, dat is echt heel grappig. Hij kwam heel vaak in de zestien, had de meeste dribbels en de meeste passes. Overigens ook het meeste balverlies, al zegt dat niet altijd wat. Het zegt ook dat hij risico neemt in zijn passing.”

TIP: 1.44x je inleg als Ajax in beide helften scoort tegen PEC Zwolle komend weekend

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Vond jij Taylor goed spelen?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie