Spaanse media: ‘Frenkie de Jong explodeert na wissel’

Foto: Spaanse media: ‘Frenkie de Jong explodeert na wissel’

Barcelona blameerde zich zondagavond opnieuw. In Camp Nou werd de derde thuisnederlaag op rij geleden tegen Rayo Vallecona. Net als tegen Cádiz werd het 0-1. Frenkie de Jong werd na een uur gewisseld door trainer Xavi Hernández, maar leek niet blij met die wissel.

Ook het Spaanse SPORT zag dat De Jong het niet eens was met het besluit van Xavi. “Frenkie de Jong, een doorgaans correcte speler wanneer hij wordt gewisseld, explodeerde toen hij zijn nummer 21 op het wisselbord zag. Hij was woest en verliet het veld aan de andere kant. Frenkie voelde zich geslachtofferd door Xavi.”

De Jong naar Manchester United

AS koppelde het optreden van de middenvelder aan de transfergeruchten rondom De Jong, die in verband wordt gebracht met Manchester United. “Er gaan geruchten in Engeland dat ze hem volgend seizoen bij Ten Hags United willen hebben en hoewel Xavi in ​​zijn publieke optredens volhoudt dat Frenkie de komende jaren een sleutelspeler voor Barça moet worden, zijn zijn laatste wedstrijden ontmoedigend.” El Mundo Deportivo noemde het optreden van De Jong nerveus, maar gaf wel de complimenten aan Memphis Depay voor zijn invalbeurt. 

AS ziet een terugval in de ploeg, die doet denken aan het elftal onder Ronald Koeman. Het Barça van de laatste wedstrijden toont gevaarlijke gelijkenissen met het team van de eerste helft van het seizoen, met dit verschil dat Xavi de versterkingen kreeg die Koeman niet had.” El Mundo Deportivo repte van een dramatische avond. “Nooit eerder verloor Barça drie thuisduels op rij in één seizoen: van Eintracht Frankfurt, Cádiz en nu Vallecano.”

TIP: Scoren Barcelona en Mallorca meer dan drie doelpunten? Pak 1.93 keer je inzet!


Waar speelt Frenkie de Jong volgend seizoen?

  • Barcelona
  • Manchester United
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie