Van Hanegem fileert Ajax: “Armoede wat mij betreft”

Foto: Van Hanegem fileert Ajax: “Armoede wat mij betreft”

Willem van Hanegem is niet erg enthousiast over Ajax. De Amsterdammers blijven winnen in de Eredivisie, maar volgens de oud-international zou een kampioenschap wijzen op ‘armoede’.

Ajax-trainer Erik ten Hag vertrekt na dit seizoen naar Manchester United. “Maar laat ze in Manchester dan momenteel alsjeblieft niet afstemmen op de Eredivisie, want hoe Ajax zich de laatste weken presenteert is ronduit bedroevend. Tegen NEC liep het net goed af, maar ik vraag me serieus af of de mensen rond de club die de lat altijd zo hoog leggen straks wel blij zijn met de eventuele landstitel”, zo stelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem vervolgt: “Als er in het verleden eens een andere club kampioen werd dan Ajax, dan repten ze in de media altijd snel over de kampioen van de armoede. Als je de meeste punten hebt, ben je de terechte landskampioen, maar Ajax zakt echt door de ondergrens. Armoede wat mij betreft.”

Lof voor Ten Hag overdreven?

Van Hanegem vindt het overdreven om Ten Hag de succesvolste Ajax-trainer sinds tijden te noemen. “Het positieve gevoel is vooral gebaseerd op dat ene ijzersterke seizoen in de Champions League, toen Juventus en Real Madrid werden weggetikt in eigen stadion. Dat is alweer even geleden. Ja, dit seizoen wonnen ze alle poulewedstrijden in de Champions League. Daar heb je niets meer aan als je er vervolgens meteen tegen Benfica uit wordt gekegeld. En in de Eredivisie wordt het met de minuut slechter.”

TIP: Wint Ajax van PEC? Win 1.10 keer je inleg en pak de bonus van €250!

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Ja
  • Nee
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie