Sinisterra schiet Feyenoord in extremis naar zege

Foto: Sinisterra schiet Feyenoord in extremis naar zege

Feyenoord heeft zondag op de valreep zelfvertrouwen getankt richting de eerste Conference League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. De Rotterdammers verspeelden een voorsprong tegen FC Utrecht, maar pakten in extremis alsnog de volle buit: 2-1.

Feyenoord beleefde bijna een droomstart in de eigen Kuip. Cyriel Dessers werd pal na de aftrap al in kansrijke positie gebracht, maar de Belgische spits bleek niet in staat om de trekker over te halen tegen zijn oude club. Naast Dessers stond ook Bryan Linssen aan de aftrap. Door de blessures van Guus Til en Jens Toornstra mocht de Limburger het proberen als aanvallende middenvelder.

Na het stormachtige begin van Feyenoord zakte het spel tot een bedenkelijk niveau. Orkun Kökcü en Reiss Nelson zorgden voor gevaar, maar zij zagen allebei een poging geblokt worden. Nelson schoot vlak voor rust nog in het zijnet. Namens Utrecht werden Sander van de Streek en Pontus Almqvist gevaarlijk, ware het niet dat zij verrast werden door de voorzet van Djevencio van der Kust. Daarbij zag doelman Ofir Marciano er niet goed uit.

Eigen doelpunt

Na de doelpuntloze eerste helft verdween de 0-0 snel van het scorebord in het tweede bedrijf. Een voorzet van Nelson leek simpel te kunnen worden weggekopt door Mike van der Hoorn, maar de Utrecht-verdediger kopte de bal tot verbazing van vriend en vijand achter zijn eigen doelman: 1-0. Fabian de Keijzer wist zijn team daarna in de race te houden door Luis Sinisterra (tweemaal) en Kökcü van scoren af te houden.

FC Utrecht werd serieus onder druk gezet gedurende de tweede helft. Het wachten was dan ook op de 2-0, maar de tweede treffer van de middag viel in werkelijkheid aan de andere kant. Na een snelle omschakeling kreeg het elftal van interim-trainer Rick Kruys veel ruimte en uiteindelijk viel de bal lekker voor Sander van de Streek, die van dichtbij de 1-1 achter Marciano schoot.

Feyenoord kon daardoor opnieuw beginnen. Het elftal van Arne Slot probeerde het wel, maar bleef mede door een afgekeurde goal van Dessers steken op 1-1 en dus leek een slechte generale een feit. In extremis schoot Sinisterra alsnog de 2-1 tegen de touwen na een goede individuele actie. Utrecht stond door het uitvallen van Tommy St. Jago (mogelijk zwaar geblesseerd) toen al enige tijd met tien man.

Scoreverloop: 1-0 (48′) Mike van der Hoorn (eigen doelpunt), 1-1 (64′) Sander van de Streek, 2-1 (90′) Luis Sinisterra

TIP: Wint Feyenoord wel van Marseille? Win 2.16 keer je inleg via Circus!

Wint Feyenoord thuis van Marseille?

  • Ja, dat gaat Feyenoord lukken
  • Nee, ze spelen gelijk
  • Nee, Marseille wint
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie