‘Twee Ajax-lichtpunten in drama-pot’

Foto: ‘Twee Ajax-lichtpunten in drama-pot’

Ajax haalde gisteren met pijn en moeite drie punten weg uit Nijmegen. De Amsterdammers kwamen in de 88e minuut door een doelpunt van Brian Brobbey op voorsprong. Het spel van de Amsterdammers hield (opnieuw) te wensen over, maar trainer Erik ten Hag zag twee lichtpunten bij de Amsterdammers. 

Bij AT5 roemt de Ajax-trainer het spel van Kenneth Taylor. De middenvelder maakte zijn basisdebuut voor Ajax als vervanger van Edson Álvarez. Ten Hag is echter wel kritisch op zijn ploeg: het moet beter de komende weken. “Zeker over de rechterkant. In de eerste helft was de veldbezetting daar niet goed, maar over de linkerkant hebben wij wel goed gevoetbald, met een uitblinkende Kenneth Taylor. Die heeft daar een hele goede rol in gespeeld.”

Ajax 

Doelpuntenmaker Brobbey was blij voor zijn generatiegenoot. “Hij (Taylor, red.) speelde een hele goede wedstrijd. Hij is een goede vriend van mij, dus ik ben blij voor hem.” De twee spelers speelden jarenlang samen in de jeugd van de Amsterdammers. Brobbey: “Als we samen in Ajax 1 kunnen staan, dan kunnen we zeker trots op elkaar zijn.”

De doelpuntenmaker kwam in het veld als vervanger van Steven Berghuis, die geblesseerd moest afhaken. Ten Hag had een duidelijke reden voor Brobbey als rechtsbuiten. “Het is natuurlijk een centrumspits, maar wij moesten een goal maken. Natuurlijk kun je daar kiezen voor Ihattaren of Daramy, maar ik heb gekozen voor het scorend vermogen. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald”, stelt de coach. 

Het valt niet uit te sluiten dat de komende periode de bezetting nog meer wisselt. Al is dat volgens Ten Hag wel de reden van de wisselvallige prestaties van de Amsterdammers. “Daar hebben we toch wel wat problemen mee. Met name in de laatste linie is het natuurlijk knippen en plakken. Voorin hebben we weinig diepte door het wegvallen van Antony, maar desalniettemin weten we de wedstrijden te winnen en daar gaat het uiteindelijk om.”

TIP: Bij Circus pak je 1.8x je inzet als Ajax van PEC wint! Pak ook die €250 welkomstbonus mee!

Wie was beter tegen NEC?

  • Kenneth Taylor
  • Brian Brobbey
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie