PSV klopt tiental Cambuur en blijft dromen

Foto: PSV klopt tiental Cambuur en blijft dromen

PSV heeft zaterdagavond geen punten gemorst in de titelstrijd. De kersverse bekerwinnaar knokte zich naar een overwinning op het kunstgras van SC Cambuur: 1-2.

Trainer Roger Schmidt kampte in aanloop naar de wedstrijd in Leeuwarden met personele problemen. Naast een goed gevulde ziekenboeg besloot hij steraanvaller Cody Gakpo op de reservebank te zetten. De matchwinnaar van de bekerfinale tegen Ajax (2-1) viel in die wedstrijd uit en werd dus niet fris genoeg bevonden om tegen Cambuur te starten, waardoor Armindo Bruma mocht beginnen.

Snelle Cambuur-goal

PSV beleefde een dramatische start op Friese bodem. Al na twee minuten leidde Cambuur met 1-0. De PSV-defensie wist de bal niet weg te werken uit het eigen strafschopgebied en daardoor kreeg Patrick Joosten de kans om de openingstreffer binnen te werken middels zijn hak. Dit zorgde voor veel enthousiasme op de tribunes, met daarbij ook plek voor Henk de Jong, die zoals bekend herstellende is van een cyste in zijn hoofd. 

PSV zag Ajax eerder op de dag de voorsprong in de titelstrijd vergroten naar zeven punten, met ook nog een beter doelsaldo. Puntenverlies tegen Cambuur was dan ook geen optie. De Eindhovenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar Eran Zahavi kopte in kansrijke positie naast en ook Ritsu Doan wist de 1-1 niet binnen te werken. Zijn uithaal werd gestuit door doelman Pieter Bos.

Kort voor de theepauze viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Een voorzet van André Ramalho werd door Zahavi alsnog tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Halverwege besloot Schmidt om Ibrahim Sangaré, die ook op de bank begon, te laten invallen en dat ging ten koste van Joey Veerman.

PSV slaat toe tegen tien man

Cambuur maakte het PSV bijzonder lastig in Leeuwarden. Het elftal van Dennis Haar, de tijdelijke vervanger van De Jong, stelde zich ondanks een dramatische reeks strijdlustig op. Dat gold ook voor Sekou Sylla, maar de jonge verdediger ging daarbij iets te ver. Met geel op zak haalde hij Doan onderuit en die onhandige overtreding betekende voor hem einde wedstrijd.

Het Cambuur-publiek reageerde geïrriteerd door het ‘hij weet de uitslag al’ ten gehore te brengen richting de arbitrage. De ergernis groeide kort daarna, want PSV profiteerde dankbaar van het numerieke voordeel. Doelman Bos tastte mis en daardoor kreeg Mario Götze de gelegenheid om de 1-2 binnen te koppen. Zijn treffer bleek voldoende voor een nieuwe driepunter voor PSV.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Patrick Joosten, 1-1 (44′) Eran Zahavi, 1-2 (65′) Mario Götze

TIP: Eindigt PSV-Willem II onbeslist? De odd is 8.10! Pak ook €250 bonus bij Circus!

Geef jij PSV nog kans in de titelrace?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie