Malacia ‘genegeerd’ bij Feyenoord: “Willen van me af”

Foto: Malacia ‘genegeerd’ bij Feyenoord: “Willen van me af”

Tyrell Malacia kent een uitstekend seizoen bij Feyenoord, en dus is het logisch dat de geruchten over een buitenlandse transfer weer opspelen. Olympique Lyon zou negen miljoen euro voor de linksback klaar hebben liggen.

Feyenoord zal sowieso niet dwarszitten. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Malacia niet werd ingezet voor de fotoshoots met de shirts van komend seizoen. “Nou, dat is dan duidelijk: ze willen van me af”, lacht Malacia, in gesprek met De Volkskrant. “Nee, even serieus, ik snap het als een club geld aan je wil verdienen. Het is mooi als je ziet dat Kongolo, Vilhena en Karsdorp verkocht worden voor een aantal miljoenen. Dat is goed voor de club.”

Dat bondscoach Louis van Gaal het als voorwaarde stelt dat spelers wekelijks spelen, alvorens hij ze meeneemt naar een WK, weerhoudt Malacia niet van zijn transferwens. “Ik weet hoe ik ben. Ik ken de situatie dat ik op de bank kom, dan raak ik niet in paniek en weet dat ik er uiteindelijk toch weer in kom. Dus dat zou me niet afschrikken.”


Uit de put gehaald door Dick

Het begon voor Malacia in de hoofdmacht al op zijn achttiende, maar later werd hij toch teruggeplaatst naar de Onder 19. “De eerste drie weken had ik het daar heel moeilijk, dat deed wat met me, we speelden niet veel wedstrijden. Ik stond ook op verschillende posities.” Toch wilde hij niet gelijk weg. “Ik vond dat ik nog veel kon leren, ook al was de situatie niet ideaal. Nu zie je jongens van zeventien die al staan te springen om hun debuut in het eerste te maken. Sommigen willen anders meteen weg of verhuurd worden. Die tijden zijn snel veranderd. Ik vond het al mooi als ik mocht meetrainen.”

Het vertrouwen van Dick Advocaat sleepte hem er uiteindelijk doorheen. “Daardoor ben ik wat meer gaan zeggen. We hadden veel discussies op de trainingen. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik er niet zo goed tegen kon als de trainer langs de lijn de hele tijd tegen me schreeuwde. Dat heeft hij toen geprobeerd wat minder te doen. Maar dat is moeilijk voor hem, haha. Meneer Advocaat is een geweldige man.”

TIP: Wint Feyenoord van Utrecht? De odd is 1.40!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Malacia is in potentie Europese top

  • Eens
  • Dat niet
238+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie