TRANSFERUURTJE: Ten Hag dwarsboomt PSV én wil Frenkie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag dwarsboomt PSV én wil Frenkie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV lijkt een terugkeer van Andreas Pereira te kunnen vergeten. Manchester United overweegt de Braziliaanse middenvelder deze zomer op te nemen in de selectie. Pereira is dit seizoen door United uitgeleend aan Flamengo. De Braziliaanse club heeft de optie om hem voor tien miljoen euro permanent in te lijven, maar vooralsnog is er geen beslissing genomen in die richting. Onlangs werd duidelijk dat ook PSV wel oren heeft naar een mogelijke samenwerking met het voormalig jeugdtalent van de club, maar toekomstig trainer Erik ten Hag zou Pereira bij United willen houden.

Alfred Schreuder is genoemd als topkandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax, maar er lijkt nóg een serieuze kandidaat te zijn. De Amsterdamse club zou Mitchell van der Gaag willen doorschuiven in Amsterdam. Journalist Jonathan Shrager heeft vernomen dat Ajax de baan heeft aangeboden bij Van der Gaag. De assistent-trainer lijkt dit voorstel echter terzijde te schuiven. Zijn voorkeur gaat namelijk uit naar Manchester United, waar hij opnieuw de rechterhand van Ten Hag zou moeten worden.

Diezelfde Schreuder heeft gereageerd op de Ajax-geruchten. “Het enige wat ik erover kan zeggen is dat er bij iedere club waar ik heb gewerkt contacten zijn”, reageert Schreuder vandaag op een persconferentie. Bij Hoffenheim, Ajax, FC Twente en nu ook Club Brugge is dat niet anders.” Is er al concrete interesse? “Daar gaat het niet om voor mij. Bij iedere club ken je mensen. Bij FC Twente heb ik ook contacten en bij Ajax uiteraard ook.”

Buitenland:

Het tijdperk van Paul Pogba bij Manchester United is voorbij. Volgens The Daily Mail keert de Fransman niet meer terug in het shirt van The Red Devils. Pogba raakte dinsdagavond geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Liverpool (4-0 nederlaag). De middenvelder werd vroegtijdig gewisseld en na onderzoek is gebleken dat zijn seizoen vrijwel zeker ten einde is. Volgens de Britse tabloidkrant lijkt zijn United-periode daarmee in mineur te eindigen. De Fransman beschikt immers over een aflopend contract en vooralsnog is er geen sprake van een langer verblijf op Old Trafford.

Mogelijk wordt Frenkie de Jong de opvolger van Pogba. Het Spaanse medium SPORT schrijft dat Ten Hag de middenvelder wil losweken bij FC Barcelona. De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij Barcelona, waarbij het ook nog maar de vraag is of de Catalanen De Jong willen laten gaan. Barcelona-trainer Xavier Hernández ziet een belangrijke speler in de spelmaker.

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen Rayo Vallecano? Pak 6.40 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Pereira is goed genoeg voor niveau United

  • Eens
  • Oneens
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
5+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
20+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
61+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
84+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
135+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
69+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
82+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
131+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
139+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
205+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
203+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
510+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2225+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
803+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
190+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
84+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
649+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie