Ten Hag wordt bestbetaalde Nederlandse trainer ooit in Premier League

Foto: Ten Hag wordt bestbetaalde Nederlandse trainer ooit in Premier League

Erik ten Hag wordt in de Premier League de beste betaalde Nederlandse trainer ooit. De huidig Ajax-trainer gaat bij Manchester United een jaarsalaris van bijna elf miljoen euro opstrijken. 

The Sun meldt dat Ten Hag 10,8 miljoen euro jaarlijks mag bijschrijven op zijn rekening. Daarmee moet de oefenmeester nog een aantal andere trainers van concurrerende clubs voor laten gaan. Zo is Pep Guardiola, trainer van stadsgenoot Manchester City, de grootverdiener in de Premier League. De Spanjaard heeft een jaarsalaris van 22,8 miljoen euro, het dubbele van Ten Hag. Ook Jürgen Klopp (Liverpool) en Antonio Conte (Tottenham Hotspur) boeren goed met respectievelijk jaarsalarissen van 19,2 en 18 miljoen euro.

Groot transferbudget

Bij Manchester United krijgt Ten Hag ook de beschikking over een groot transferbudget. Volgens Mirror krijgt de Nederlandse trainer liefst 240 miljoen euro tot zijn beschikking om versterkingen van te halen. Het Engels dagblad meldt dat een groot deel van dat budget op gaat aan de komst van Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Declan Rice (West Ham United). De Engelse internationals staan al langere tijd in de belangstelling van de topclubs in de Premier League en hebben allebei een vraagprijs van meer dan honderd miljoen euro. 

Ten Hag kan er daarom ook voor kiezen om voor goedkopere aankopen te gaan, als hij ook bijvoorbeeld Ajax-spelers Antony, Jurriën Timber en/of Edson Álvarez mee wil nemen naar Old Trafford. In dat geval kan hij beter voor andere namen op de shortlist kiezen. Dan komen volgens Mirror SL Benfica-spits Darwin Nunes en Wolves-middenvelder Ruben Neves in beeld om naar Manchester United te verkassen. Deze spelers hebben geen homegrown-status en hebben ook niet de reputatie die Kane en Rice inmiddels hebben opgebouwd. Daardoor vallen deze transfers waarschijnlijk (veel) goedkoper uit. 

TIP: United wint op bezoek bij Arsenal. Pak 3.40 keer je inzet! En pak de bonus van €250 bij Circus!

Is het jaarsalaris voor Ten Hag te laag of te hoog?

  • Te laag
  • Te hoog
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie