‘Ten Hag wordt binnen twee of drie jaar kampioen met United’

Foto: ‘Ten Hag wordt binnen twee of drie jaar kampioen met United’

Het hing natuurlijk al eventjes in de lucht, maar inmiddels is het ook officieel: Erik ten Hag stapt na dit seizoen over naar Manchester United. Zowel de Engelse grootmacht als Ajax bevestigt de deal. Ten Hag was sinds 2018 trainer in Amsterdam. Trouw-journalist Tom van Hulsen laat in gesprek met Ajax Showtime weten dat Ten Hag de tijd gegund moet worden door United.

Van Hulsen vindt de overstap van Ten Hag spannend en denkt dat de oefenmeester dat zelf ook zal vinden. “Het is voor hem een geweldige stap in zijn carrière. Het is mooi dat een Nederlandse trainer straks op een dergelijk niveau staat. Het is spannend en afwachten hoe hij het gaat doen.” Volgens de Engels voetbalkenner wacht de Ajax-trainer een loodzware opgave. “Het is alom bekend dat Manchester United een van de moeilijkste clubs is om trainer van te worden sinds Ferguson daar weg is. Het is nog niemand gelukt om in zijn voetsporen te treden.”

Spiegelen aan Klopp

Van Hulsen denkt dat Ten Hag zich moet spiegelen aan de werkwijze van Jürgen Klopp bij Liverpool. “Hij kocht iedere transferperiode spelers die de ploeg iets verder brachten. Spelers waar ze ook in de jaren daarna nog veel aan zouden hebben. Dat is iets wat Ten Hag bij Manchester United ook moet doen en dat wil hij ook.” Ook laat Van Hulsen tegen Ajax Showtime optekenen dat Ten Hag niet op een beter moment had kunnen instappen. “Eigenlijk is het, en dat klinkt gek, voor hem te hopen dat ze geen Champions League halen. Dan valt er volgend jaar nog meer te winnen. De achterstand op City en Liverpool loop je niet zomaar in. Het heeft die clubs jaren gekost om op dat niveau te komen. Dat gaat Ten Hag niet in een jaartje lukken. Als hij de tijd krijgt en hij contracteert de juiste spelers, sluit ik niet uit dat hij over twee of drie jaar het gat gedicht heeft.”

Ook laat Van Hulsen weten dat de supporters enthousiast zijn over de komst van Ten Hag. “Ze hebben goede hoop dat het een goede zet kan zijn. Ze hebben Ajax zien voetballen in de afgelopen jaren. Ajax heeft veel indruk gemaakt in Europa, ook in Engeland. De grote mensen op tv praten erover. Denk aan Gary Lineker en Alan Shearer. Ze hebben prachtig voetbal gespeeld en ze hebben veel goede spelers afgeleverd. Dat geeft de supporters hoop dat Ten Hag de juiste man op de juiste plek is.” Van Hulsen denkt vooral dat de club en Ten Hag de komende jaren gedegen beleid moeten voeren. “Dan zou ik zeggen: haal geen spelers als Ronaldo, maar meer spelers waar je in de komende jaren op kan bouwen. Dat lijkt mij het beleid. Het zal niet van de ene op de andere dag gaan. Als Manchester United volgend seizoen derde wordt, zou dat al ontzettend knap zijn.”

TIP: Verdien bij Circus 7.25 keer je inleg als Ajax gelijkspeelt tegen NEC! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Op welke plek eindigt Manchester United komend seizoen?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Andere plek
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie