Denswil stoomt af op zesde (!) landstitel

Foto: Denswil stoomt af op zesde (!) landstitel

Stefano Denswil staat op het punt om een unieke prestatie neer te zetten. De 28-jarige verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar redde het niet in het eerste elftal. Daarmee zou je zeggen dat je als speler een hele hoop kampioenschappen weg kunt strepen, maar dat geldt voor Denswil allermist. 

De verdediger, die tegenwoordig onder contract staat bij de Turkse koploper Trabzonspor, was in zijn carrière tot nu toe bij vijf landstitels direct betrokken. Dan rekenen we zijn titel als Ajax-bankzitter in 2012 niet eens mee. Nu Trabzonspor afstevent op een verrassende Turkse titel, komt het totaal aantal landstitels van Denswil op zeven. In zes daarvan had de Nederlander een belangrijk aandeel. 

Volgens Denswil is er inmiddels sprake van kampioenskoorts in Trabzon, de Turkse stad waar de club huisvest. “We hadden eigenlijk al kampioen moeten zijn, maar we hebben de afgelopen wedstrijden een beetje zitten klooien. Op een gegeven moment hadden we zelfs achttien punten voorsprong. Daar zijn er nog elf van over”, vertelt Denswil tegen De Telegraaf

Het moet echter gek lopen wil Denswil, die nog onder contract staat bij het Italiaanse Bologna, de landstitel nog mislopen. “Nog steeds heel goed natuurlijk met nog maar vijf wedstrijden te gaan. Eén keer winnen en één keer gelijkspelen en we zijn er. Het mag niet meer misgaan.”

Denswil 

Dit is misschien wel zijn meest bijzondere kampioenschap. Denswil: ” Dat is dan voor het eerst sinds 38 jaar. Trabzonspor was altijd een club die in de schaduw stond van de grote clubs uit Istanbul. Ze werden wel eens tweede of derde, maar nooit kampioen.”

Trabzonspor draait sowieso een ijzersterk seizoen. “We spelen een heel stabiel seizoen en staan al vanaf het begin bovenaan. De vroege uitschakeling in de Europa League heeft ons geholpen. Daardoor hadden we niet meer het dubbele schema, waardoor we in de Turkse competitie heel stabiel hebben kunnen presteren.”

TIP: Win bij Circus 3x je inzet terug als Trabzonspor van Adena Demirspor wint! En: vergeet je welkomstbonus van €250 niet!

Denswil kan een stap hogerop aan

  • Ja
  • Nee
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie