‘Grotere uitdaging dan Ferguson én Klopp’

Foto: ‘Grotere uitdaging dan Ferguson én Klopp’

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Manchester United de aanstelling van Erik ten Hag wereldkundig maakt. In Nederland houden we ons vooral bezig met de mogelijke opvolger van de Ajax-trainer, maar in Engeland hebben ze een heel ander onderwerp van gesprek. Daar rijst op dit moment vooral de vraag hoe groot de uitdaging voor de Nederlandse trainer wel niet is. 

De vergelijking tussen de situaties van Manchester United nu en de periode in de jaren tachtig waar Sir Alex Ferguson de touwtjes in handen kreeg, wordt vaak gemaakt. Manchester was toen en nu een gevallen grootmacht in het Engelse voetbal. Aan de hand van Ferguson werd er in twintig jaar gebouwd aan een nieuwe Engelse voetbalgrootmacht. 

Na het vertrek van de Schotse manager, die nog wel als bestuurslid actief is bij Manchester United, lukte het geen trainer meer om de ploeg aan de praat te krijgen. Niet alleen bij United, ook bij aartsrivaal Liverpool was er een aantal jaren geleden een grote prijzendroogte. De aanstelling van Jürgen Klopp, die de club net als Ferguson volledig naar zijn hand zette,  veranderde dat. 

In Engeland zijn de media positief gestemd over het feit dat Ten Hag ook zo’n degelijke verandering kan bewerkstellingen. Bij Manchester United zijn de voorbereidingen op een betere toekomst al begonnen: deze week ontsloeg het hoofdscout Jim Lawlor en het hoofd van de wereldwijde scouting, Marcel Bout, mag ook zijn spullen pakken. 

TIP: Bij Circus win je 3.4x je inzet als Manchester United van Arsenal wint! Vergeet je €250 welkomstbonus niet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Ten Hag het maken bij United

  • Ik den khet wel
  • Ik denk het niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie