TRANSFERUURTJE: Megatransfers Kökçü, Lisandro Martínez, Frenkie

Foto: TRANSFERUURTJE: Megatransfers Kökçü, Lisandro Martínez, Frenkie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Go Ahead Eagles wil komende zomer gaan winkelen bij RKC Waalwijk. Voetbal International weet te melden dat Finn Stokkers en Richard van der Venne de overstap moeten maken naar Deventer. Het contract van aanvaller Stokkers loopt komende zomer af, waardoor de Eagles de spits transfervrij kunnen overnemen. Bovendien is de aanvaller geen vaste waarde binnen de ploeg van RKC-trainer Joseph Oosting en lijkt een vertrek een logische optie. Ook het contract van aanvallende middenvelder Van der Venne loopt af, waardoor ook hij transfervrij de overstap kan maken naar Deventer.

Feyenoord dreigt deze zomer meerdere smaakmakers kwijt te raken. Marcos Senesi en Luis Sinisterra worden vaak genoemd, maar ook Orkun Kökcü lijkt op weg naar de uitgang. De international van Turkije werd recentelijk al in verband gebracht met een overstap naar Juventus. TuttoJuve heeft vernomen dat scouts van de Italiaanse topclub de Feyenoord-middenvelder hebben bekeken en dat er contact is gelegd met diens vader. Kamp-Kökcü zou naar verluidt welwillend hebben gereageerd.

Lisandro Martínez dreigt Ajax na drie seizoenen te verlaten. Volgens Culemanía wil de Argentijnse verdediger zijn loopbaan voortzetten bij FC Barcelona. De Catalaanse topclub dreigt deze zomer meerdere verdedigers kwijt te raken, waaronder Samuel Umtiti en Clément Lenglet. Culemanía heeft vernomen dat Martínez een topkandidaat is om die vacature in te vullen. De Ajax-verdediger zou zelfs al op zoek zijn naar een flat in Barcelona.

Michal Sadílek speelt ook volgend seizoen voor FC Twente. De definitieve overname zal woensdag een feit worden, zo heeft Tijmen van Wissing vernomen. De journalist van RTV Oost schrijft op Twitter: “De witte rook volgt morgen vanuit De Veste voor FC Twente en Michal Sadílek. De deal van de middenvelder naar Enschede wordt dan definitief afgerond. Dan zullen ook de details bekend worden.” FC Twente huurt Sadílek dit seizoen van PSV

Buitenland:

In de afgelopen wintertransferperiode werd er hier en daar geïnformeerd naar Frenkie de Jong, maar FC Barcelona stuurde alle geïnteresseerde clubs met een kluitje in het riet. Het is echter de grote vraag wat de Catalanen in de aankomende zomer gaan doen… Frenkie wordt mogelijk het kind van de rekening voor het creëren van een transferbudget, aldus de Spaanse media, al hoeft hij ook weer niet te wanhopen. Topclubs als Bayern München en Manchester City zouden hem namelijk maar wát graag in willen lijven.

TIP: Win 1.40 keer met een zege van Feyenoord op Utrecht! Ook maak je kans op een bonus van €250!

Zou dit een goede stap zijn voor Kokcu?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:28
61+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
13+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
15+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
21+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
60+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
10+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
12+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
170+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
34+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
41+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
625+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
184+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
76+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
126+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
646+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
28+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
5090+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
213+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
358+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie