Klopp is na oorwassing mild voor aartsrivaal United

Foto: Klopp is na oorwassing mild voor aartsrivaal United

Manchester United verloor dinsdagavond kansloos van aartsrivaal Liverpool. De ploeg van Liverpool-trainer Jürgen Klopp walste over The Red Devils heen en won uiteindelijk simpel met 4-0. De Duitse oefenmeester had na afloop dan ook enige medelijden met zijn landgenoot Ralf Rangnick.

Tegenover de BBC vertelde Klopp mee te leven met het moeizaam presterende United. “Dit gebeurt hen niet vaak, en ik denk niet dat het hen nog vaak zal gebeuren. Het is geen normale situatie. Ze verkeren in een moeilijke situatie en hebben ook met blessures te maken. Toen Pogba uitviel speelden ze met een ongebruikelijk middenveld.” Klopp zag ook dat na het uitvallen van Pogba het middenveld van The Red Devils volledig uit balans was en met Bruno Fernandes en Nemanja Matić volledig overlopen werd. “We hadden 70 tot 75 procent balbezit en dat maakte het voor hen niet eenvoudig om te verdedigen.” 

Uitblinkende Thiago

De Duitse oefenmeester sprak daarnaast lovende woorden over Thiago Alcántara, die volgens Klopp fantastisch speelde. “Hij zorgt voor een goed ritme in ons spel en staat op de juiste plek, kan kort wegdraaien en is belangrijk in zijn passing.” Klopp prijst vooral het spelinzicht van de middenvelder, dat volgens de Liverpool-trainer maar weinig spelers hebben. “Slechts enkele spelers zien dingen eerder dan anderen én hebben de technische vaardigheden om de bal dan ook op de juiste plek te krijgen. Het was echt een topwedstrijd van zijn kant.”

TIP: Manchester United wint op bezoek bij Arsenal. Een odd van 3.35! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Was Thiago de beste man op het veld in de wedstrijd Liverpool – Manchester United?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie