‘Stekelenburg wilde bekerfinale niet keepen: Gorter moet op doel’

Foto: ‘Stekelenburg wilde bekerfinale niet keepen: Gorter moet op doel’

Maarten Stekelenburg verving zondag André Onana in de bekerfinale tegen PSV. Naar verluidt wilde Stekelenburg helemaal niet keepen in De Kuip en moest de talentvolle Jay Gorter zijn plaats innemen. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij in de kick-off voetbalpodcast van De Telegraaf.

Het werd al snel duidelijk dat Onana niet het doel zou verdedigen van Ajax. Verweij onthulde dat Stekelenburg zelf liever niet op doel wilde staan tegen PSV. “Het schijnt dat Stekelenburg heeft geroepen: Laat Gorter maar keepen.” Toch kreeg de ervaren doelman wel de voorkeur boven Gorter en Verweij vond dan ook dat Stekelenburg een goede indruk achter liet. “Er werd toch op de ervaring van Stekelenburg gegokt. Hij maakte ook een zekere indruk. De doelpunten kon je hem niet aanrekenen.”

Onana komt niet meer terug

Verweij ziet Onana niet meer terugkeren onder de lat en vraag zich af of de international van Kameroen überhaupt nog wel weer op de training bij Ajax verschijnt. “Onana komt niet meer op doel. Ik ben benieuwd of Onana nog gaat trainen.” Dat Onana gepasseerd zou worden stond bijna vast, maar Verweij weet te melden dat het initiatief vanuit de spelersgroep kwam. “Dat is heel opmerkelijk. Erik ten Hag heeft de beslissing genomen, maar de roep kwam vanuit de spelersgroep.”

TIP: NEC en Ajax scoren meer dan 3.5 doelpunten. Een mooie odd van 1.93! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!



Had Ten Hag beter voor Gorter kunnen kiezen?

  • Ja
  • Nee
405+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie