Inter vs AC Milan: derde keer, goeie keer voor Inter?

Foto: Inter vs AC Milan: derde keer, goeie keer voor Inter?

We worden dit jaar verwend wat betreft Italiaanse derby’s! Het is al de derde die we mogen aanschouwen in 2022. Die in de competitie op vijf februari werd gewonnen door AC Milan ‘op verplaatsing’, terwijl die van één maart in de Coppa Italia eindigde in een brilscore. Nu moet Pioli dus met zijn manschappen in een blauwgekleurd San Siro proberen te winnen. Gezien de recente vorm van Inter zal dat zeer moeilijk worden, maar in een derby telt vorm eigenlijk niet. De belangrijkste factor in zo’n wedstrijden blijft grinta! 

Inter: thuisvoordeel 

Inter heeft de eerste wedstrijd met een droge 0-0 afgesloten, maar heeft daarmee wel het voordeel in deze terugwedstrijd. In de beker is het altijd fijn als je voor eigen aanhang die allesbepalende wedstrijd kan afwerken. Als de wedstrijd namelijk naar verlengingen en eventueel penalty’s gaat, is dat mooi meegenomen om aangestuwd te worden. Het zal ook wel nodig zijn, want Inter heeft dit seizoen nog geen enkele keer kunnen winnen van AC Milan. Het is dus nu of nooit, want het is de laatste confrontatie! 

De projecties zien er echter goed uit. Inter is aan een sterke reeks bezig en verloor al niet meer sinds twintig februari. De afgelopen weken won het 0-1 van Juventus, 2-0 van Verona en 1-3 van Spezia. Met name Juventus en Verona zijn indrukwekkend resultaten, want dat zijn echt geen makkelijke tegenstanders dit seizoen. Een aantal sleutelspelers zijn ook terug belangrijk aan het worden zoals Perisic en Martinez. Perisic geeft assists aan de lopende band en Lautara zorgde tegen Spezia afgelopen weekend voor een goal en een assist in dertig minuten. Het zal dus een kwestie zijn van deze vorm vast te houden in de derby! 

AC Milan: bouwen op de verdediging 

De verdediging van AC Milan is echt puik werk aan het leveren, bijna niet te geloven zelfs. Ze kregen heel de maand maart en april geen enkel tegengoal! Dat is bijzonder indrukwekkend. Daar zaten trouwens niet de minste tegenstanders bij: Napoli, Inter, Torino, Bologna… Daar mogen de vaste jongens achteraan dus trots op zijn. Tomori bijvoorbeeld werd niet goed genoeg geacht bij Chelsea, maar als je hem nu ziet spelen in de serie A zou je toch durven zeggen dat Chelsea zich vergist heeft! 

Het aanvallende compartiment is minder eenduidig positief. Hoewel ze al bewezen hebben scherp op de counter te kunnen zijn en vaak snel weten uit te breken, mondt dat niet per se uit in veel goals. Je merkt dat in vergelijking met de andere competities er minder gescoord wordt door de topclubs in de Serie A, dat is niet uniek aan AC Milan. Als ze echter prijzen willen pakken en zelfs kampioen willen spelen, gaan ze wel op consistentere basis goaltjes moeten beginnen maken. Giroud bijvoorbeeld heeft al enkele wedstrijden niet meer gescoord, terwijl hij bij Frankrijk ze wel gewoon in het mandje legde. Het zal dus zeker niet alleen aan hem liggen en mee te maken hebben met de voorzichtige ‘titelcultuur’ waar Milan verzeild in is geraakt: beter geen tegenkrijgen dan zelf een scoren! 

Wedtip: weinig goals

Aangezien beide ploegen een bijzonder sterke verdediging en organisatie hebben staan, zou je bijna durven zeggen dat deze wedstrijd opnieuw op een 0-0 zal uitdraaien. De kans is natuurlijk klein, maar het zou zomaar kunnen. Beide ploegen gaan heel voorzichtig spelen en zullen met veel zenuwen in de benen de wedstrijd aanvatten. Waarschijnlijk zal de enige manier om deze wedstrijd open te breken via een stilstaande fase of een geniale actie komen. Dat er minder dan 1,5 goals vallen, staat nu aan een odd van 3,30. Dat de wedstrijd op 0-0 eindigt, staat zelfs aan een odd van 9,10, zeker de moeite waar dus, succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Wie stoot er door naar de volgende ronde volgens jou?

  • Inter
  • AC Milan
9+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
233+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
60+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
450+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
195+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
290+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
803+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1957+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
590+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
971+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie