‘Frenkie de Jong en Memphis Depay door het stof na wanprestatie’

Foto: ‘Frenkie de Jong en Memphis Depay door het stof na wanprestatie’

Barcelona blameerde zich zondagavond tegen Cádiz en kan de titel in La Liga definitief uit het hoofd zetten. De Catalanen verloren met 0-1 in Camp Nou en de Spaanse media waren vooral niet te spreken over het optreden van Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Sport zag dat Depay volledig onzichtbaar was tegen Cádiz. “Het ontbrak de Nederlander duidelijk aan ritme, hij verzuimde de kans te grijpen die hij van Xavi kreeg. Onnauwkeurig, langzaam en praktisch onzichtbaar.” Frenkie de Jong kwam er nog veel beroerder vanaf en kreeg het laagste cijfer van het Spaanse medium. “Heel slechte wedstrijd van Frenkie. Hij droeg vanuit de tweede lijn helemaal niks bij. Het team had hem nodig, maar hij stond niet op.”

Slechtste optreden Frenkie de Jong

Ook Mundo Deportivo was kritisch over het optreden van de middenvelder. “Hij toonde de minste versie van zichzelf, een van zijn slechtste optredens voor Barcelona.” Depay kwam er iets milder vanaf, maar ook de spits had het lastig zag de Spaanse krant. “Hij speelde vooral met zijn rug naar het doel. Zijn taak was om de bal vast te houden en het spel gaande te houden, naast het afmaken van kansen, maar hij had nauwelijks afspeelmogelijkheden.”

Na de nederlaag tegen Cádiz lijkt de titel zo goed als zeker naar aartsrivaal Real Madrid te gaan. Barcelona werd donderdagavond al uitgeschakeld in de halve finales van de Europa League. Daardoor rest alleen nog de strijd om een plek voor een rechtstreeks Champions League-ticket voor aankomend seizoen.

TIP: Wint Barcelona wel bij Real Sociedad? Pak 2.15 keer je inzet! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Is Depay wel goed genoeg voor het niveau Barcelona?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie