Man United-fans unaniem over Erik ten Hag

Foto: Man United-fans unaniem over Erik ten Hag

Ondanks de nederlaag in de bekerfinale tegen PSV is men bij Manchester United nog altijd helemaal overtuigd van Erik ten Hag. De fans kunnen niet wachten tot de Tukker is begonnen op Old Trafford, zo blijkt uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad in de fabrieksstad.

“Hij was mijn eerste keus”, bijt Stacy Lewis, meer dan 25 jaar seizoenkaarthouder van United, het spits af. “Wie een grootmacht als Ajax structureel succes bezorgt, moet wel uit het juiste hout zijn gesneden. Veel meer dan Mauricio Pochettino, die in de Premier League geen prijs won en bij Paris Saint-Germain geen hoge ogen gooit.”

De familie Glazer (clubeigenaren) noemt hij ‘parasieten’. “De ellende op het veld begint bij hen. Hun giftige invloed heeft zich van bovenaf een weg naar de kleedkamer gebaand.” Dat achtereenvolgend David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer en ook de huidige interim Ralf Rangnick allemaal faalden, zegt volgens Lewis weinig over de slagingskansen van Ten Hag volgend seizoen.

‘Ten Hag is geen superheld’

Al weet Andy Mitten, hoofdredacteur van supportersblad United We Stand, maar al te goed: “Het is de moeilijkste baan in het voetbal. En iedereen schijnt te denken dat Ten Hag een superheld is. Kalm aan”, relativeert Mitten, die denkt dat Ten Hag wel full support gaat krijgen, zelfs als hij zou besluiten om Cristiano Ronaldo te ‘ruimen’. “De mensen snakken zodanig naar succes, dat hij alles naar eigen inzicht kan invullen. En er is geld genoeg om sterren aan te trekken.”

Maar dan zal er wel ook meteen gepresteerd moeten gaan worden, benadrukt Mitten. “Begrijp me niet verkeerd, ik volgde United al in de jaren tachtig. Toen stelden we weinig voor. Maar door Alex Ferguson zijn we veranderd in een reus. Ten Hag moet minimaal in de top 4 eindigen. Lukt hem dat niet? Dan houdt het meteen op. Ajax is groot, Manchester United gigantisch. Ten Hag begint met de wind vol in de zeilen. Zodra de bal rolt, kan het snel omslaan. Maar we hopen allemaal dat hij de ‘ware’ is.”

Verdien 7 keer je inleg als United van Liverpool wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ten Hag is klaar voor United

  • Eens
  • Oneens
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie