‘Ajax hoort vraagprijs van 48 miljoen’

Foto: ‘Ajax hoort vraagprijs van 48 miljoen’

Ajax wordt, nu bekend is dat André Onana weggaat en Remko Pasveer/Maarten Stekelenburg op leeftijd zijn, hevig gelinkt aan meerdere doelmannen. Een ervan is Dean Henderson, een Engelsman van Manchester United.

De kans dat Henderson daadwerkelijk naar Amsterdam komt, is echter klein. Volgens de Daily Mail zet United namelijk in op maar liefst 47 à 48 miljoen euro als transfersom, ook al is Henderson ‘slechts’ tweede keuze achter David de Gea.

Hoewel de 24-jarige Henderson bij United allang niet meer aan bod komt, heeft hij bij Sheffield United vorig jaar nog laten zien dat hij het niveau van de Premier League ruimschoots aankon. Ajax is daar dus ook van overtuigd, zo klinkt het, maar zijn salaris (140.000 Britse pond per week) is óók al een obstakel. Voor een transfer naar Nederland zal Henderson flink in moeten leveren, en zal United stevig water bij de wijn moeten doen betreft de transfersom.

Dean Henderson

Henderson, een 1.88 meter lange sluitpost, stapte acht jaar geleden van het kleine Carlisle United over naar Manchester United, waar hij al in 2016 aan mocht sluiten bij de hoofdmacht. De Mancunians stalden hem om ervaring op te doen bij Stockport County, Grimsby Town en Shrewsbury Town, en van 2018 tot 2020 bij Sheffield op het hoogste niveau van Engeland. Daar maakte hij veel indruk en groeide hij zelfs uit tot Engels international; in 2020 debuteerde hij onder Gareth Southgate voor de Three Lions. Directeur Edwin van der Sar van Ajax, oud-goalie van Man United, zou in het bijzonder gecharmeerd van Henderson zijn. Wellicht zou een huurcontructie wel haalbaar kunnen zijn.

Houdt Ajax de nul tegen NEC? Ruim tweemaal je inleg!

Ajax moet voor Henderson gaan

  • Eens
  • Oneens
952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie