Napoli vs AS Roma: cruciale wedstrijd

Foto: Napoli vs AS Roma: cruciale wedstrijd

Zowel Napoli als AS Roma bevinden zich in een uiterst precaire positie om hun doel te bereiken. Napoli bevindt zich nog altijd in de titelrace terwijl AS Roma vecht voor dat Europese ticket. Voor beide ploegen kan dat heel rap gedaan zijn: een of twee keer verliezen en je wordt onherroepelijk verbannen naar enkele posities onder jou, aangezien de marges bijzonder klein zijn dit seizoen in de Serie A. Dat zorgt natuurlijk wel voor spektakel, iets wat de neutrale toeschouwer alleen maar kan toejuichen. Ongetwijfeld krijgen we in deze affiche ook een vurige wedstrijd te zien! 

Napoli: kostbaar puntenverlies 

Het is niet het moment om steken te laten vallen en het is exact dat wat Napoli vorige speeldag gedaan heeft. Ze zijn in eigen huis verloren van Fiorentina met 2-3, iets wat nooit had mogen gebeuren met het oog op de titel. Als ze die wedstrijd hadden gewonnen én als ze vandaag zouden winnen van AS Roma, dan zouden ze op kop staan met 72 punten. Maar als een kat een kat was, kon je ze melken voor de stoof natuurlijk!
Feit blijft wel dat ze bijzonder zuur puntenverlies hebben geleden en elk punt is op dit moment goud waard. De titeldroom blijft leven in Napoli, zowel bij de supporters als in de stad in het algemeen. Ze doen het dan ook echt bijzonder goed dit seizoen, zeker als je naar hun kern kijkt.

Er zijn natuurlijk uitschieters bij zoals Koulibaly en Osimhen, maar over het algemeen zou je op papier niet zeggen dat deze ploeg kampioen kan spelen. Spalletti heeft met zijn 4-3-3 echter een vertrouwd systeem naar Napoli gebracht en benut zijn aanvallers maximaal, zowel die op de flanken als die in de spits. Hij was dan ook niet voor niets trainer van het jaar in Italië in 2006 én 2007 toen hij trainer was van, nota bene, AS Roma! 

AS Roma: hoogmoed komt voor de val? 

AS Roma speelt nog in een andere competitie mee dan enkel de Serie A, namelijk de Conference League. Als je dat geen belletje doet rinkelen, geen probleem, het is nieuw sinds dit jaar! Het is een beetje het kleine broertje van de Europa League, zoals de Europa League het kleine broertje is van de Champions League. Toch hechten kennelijk heel wat ploegen er belang aan onder het motto: een prijs is een prijs! Het is een beetje zoals de EFL Cup in Engeland: als iemand anders hem wint, is het een flutprijs, maar als je hem zelf in de lucht kan steken, is het een groot feest! 

Mourinho zit dus met zijn manschappen in de halve finales van die Conference League, waarin hij het op zal nemen tegen Leicester City. In de kwartfinales was AS Roma een maatje te groot voor Bodo/Glimt en dat moest Mourinho even duidelijk maken in zijn post-match interview. Hij zei dat er maar één ploeg op het veld stond en dat dit eigenlijk een non-wedstrijd was. Grote woorden toch die getuigen van (een gezonde portie?) arrogantie. Nu komen er enkele wedstrijden aan waarin Mourinho kan aantonen dat die arrogantie gerechtvaardigd was of net niet. Ze hebben namelijk drie loodzware uitwedstrijden voor de boeg: Napoli, Inter en Leicester. 

Wedtip: Napoli wint 

Napoli is dit seizoen gewoon een klasse hoger dan AS Roma en dat zouden ze moeten kunnen laten zien in deze affiche. Ze staan niet voor niets op een zucht van de eerste plaats, terwijl Roma voor een plaats in de top zes vecht. De marges zijn inderdaad niet groot tussen de ploegen, maar in deze lijken die toch groot genoeg te zijn. Napoli heeft zich bovendien goed kunnen voorbereiden, terwijl Roma nog een ‘oefenwedstrijd’ had in de Conference League. Dat Napoli wint heeft een odd van 2. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Napoli de titel winnen?

  • Ja
  • Nee
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
67+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
32+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
235+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
61+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
454+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
291+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
816+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1959+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
593+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
972+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie