“Hoe we willen spelen met Barcelona? In de stijl van Johan Cruijff”

Foto: “Hoe we willen spelen met Barcelona? In de stijl van Johan Cruijff”

FC Barcelona doet het over het algemeen goed onder Xavi, maar kreeg in Europa wel een stevige teleurstelling te verwerken. De trainer probeert zijn team weer op de rit te krijgen voor LaLiga, met als doel een Champions League-ticket te veroveren.

Afgelopen donderdag ging het mis in de return tegen Eintracht Frankfurt. De Duitsers namen brutaal een 0-3 voorsprong, waar een poging tot een comeback te laat kwam van Barça. Xavi laat zien niet uit het veld slaan. “We moeten blijven geloven in wat we doen. In de afgelopen wedstrijden was het minder, dat klopt, maar dit is een proces. Het aanpassen van de speelstijl kost tijd en hard werken. We moeten terug naar de manier van spelen die ons zeges opleverden tegen Real Madrid en Napoli”, aldus de oud-middenvelder zondag.

“Vijf jaar ondermaats”

“Alles is nog mogelijk, maar het wordt heel zwaar. Nu moeten de resultaten komen. We proberen de speelwijze die de club al jaren kwijt is weer terug te vinden. We zijn pas in november begonnen, het kost tijd. In Europa doen we al vijf jaar niet meer écht mee en is het ondermaats.”

Xavi weet hoe hij het team wil laten spelen. “In de stijl van Johan Cruijff. We hebben vijf Champions Leagues gewonnen dankzij die stijl. We hebben er de vruchten van geplukt. We mogen nooit toegeven. We moeten blijven geloven en blijven verbeteren.”

2-0 voor Barça tegen Cádiz? Het levert 6x je inzet op!

Kan dit Barça echt in de stijl van Cruijff spelen?

  • Ja, hebben de kwaliteiten ervoor
  • Nee, niet realistisch
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie