Maduro wijst PSV op Ajax-pijnpunt

Foto: Maduro wijst PSV op Ajax-pijnpunt

Ajax en PSV nemen het zondagavond (18:00 uur) tegen elkaar in de eindstrijd om de KNVB Beker. De twee ploegen verkeren niet in de allerbeste vorm, waardoor het alle kanten op kan. Dat weet Hedwiges Maduro ook. De oud-speler van Ajax kijkt uit naar de bekerfinale en wijst een duidelijke favoriet aan. 

Maduro kwam zelf in actie in de vorige bekerfinale tussen Ajax en PSV. In 2006 wisten de Amsterdammers met 2-1 te winnen van de Eindhovenaren. Maduro begon die wedstrijd als bankzitter, maar kwam later in de wedstrijd nog wel binnen de lijnen. “We hadden best een aardig team als je naar de namen kijkt”, blikt Maduro terug bij Ajax Showtime. “Klaas-Jan Huntelaar was toen de grote man. Het jaar ervoor hadden we moeite met doelpunten maken, daarom kwam Huntelaar. Hij scoorde er direct op los. We hadden ook namen als John Heitinga en Thomas Vermaelen.”

PSV – Ajax

Maduro heeft ook een verklaring voor de matige vorm van de Amsterdammers. “Ik denk dat de keeperswissel het grootste probleem is geweest. Sinds Pasveer eruit is, is er bij Ajax veel minder stabiliteit achterin. Zo zie je maar hoe belangrijk een keeper is voor een team. Verder staan de spelers en trainer in de belangstelling en dat doet iets met een groep. Er waren op een gegeven moment ook veel blessures, waardoor er vooral achterin veel wisselingen ontstonden. Het heeft allemaal een beetje voor instabiliteit gezorgd en dat zie je nu. Maar ze blijven wel resultaten halen en dat is knap.”

Voor de wedstrijd tegen PSV zal er één ding goed moeten gaan, denkt Maduro. “Dus elkaar scherp houden in het coachen en dekken. Remko Pasveer is daarin enorm leidend, maar ook in het voetballen zelf. Bijvoorbeeld in het onder de druk van de tegenstander uit spelen. Pasveer heeft een hele goede trap en kan hem in één keer naar de spits spelen. Dat zijn elementen die hij heel goed heeft gedaan en die vervallen in één keer.”

Over Onana is Maduro duidelijk: “Ik vind dat hij niet goed keept. Hij overtuigt niet, zoals we Onana kennen. Hij straalt een bepaalde nonchalance uit. Dat heeft hij altijd gehad, alleen nu valt het verkeerd..”

Wint Ajax de KNVB Beker? De odd is 1.85x!


Wie wint de KNVB Beker?

  • PSV
  • Ajax
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie