Guardiola noemt blunder keeper ‘incident’

Foto: Guardiola noemt blunder keeper ‘incident’

Ederson is natuurlijk de eerste keeper van Manchester City, maar tegen Liverpool in de FA Cup besloot oefenmeester Josep Guardiola om speeltijd te gunnen aan reservegoalie Zack Steffen. Die blunderde vervolgens bij de 0-2 van The Reds

De doelverdediger dacht meer tijd te hebben dan hij daadwerkelijk had en Sadio Mané gleed het tweede doelpunt van Liverpool binnen… Guardiola weigert zijn reservekeeper echter af te vallen: “Dat was een incident. In balbezit blijven is normaal gesproken een van zijn kwaliteiten, hier zal hij alleen maar van leren. Ik heb nog niet gesproken met hem, maar hij staat stevig in zijn schoenen.”

Bij rust stond City met 0-3 achter, maar de grootmacht kwam nog wel terug tot 2-3: “We hebben alles gegeven na een zware eerste helft. We speelden geweldig in de tweede helft. Dat is extra knap als je kijkt naar waar we vandaan komen.” De Catalaan doelt natuurlijk op het loodzware programma van The Citizens, die er midweeks in slaagden om Atlético Madrid uit de Champions League te knikkeren.

Eer

“De jongens hebben voor hun eer gespeeld”, aldus Guardiola. “Nu hebben we eindelijk één of twee dagen vrij. We spelen nog zeven wedstrijden in de Premier League en ook in de Champions League spelen we nog duels. We blijven gaan en zien wel wat er gebeurt.”

Met nog zes wedstrijden te spelen heeft City in de competitie slechts één puntje voorsprong op Liverpool. Het kan dus nog alle kanten op.

Verdien 2.25 keer je inleg als City de Champions League wint!

Megablunder?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie