Sevilla vs Real Madrid: kan Sevilla de titelstrijd nieuw leven in blazen?

Foto: Sevilla vs Real Madrid: kan Sevilla de titelstrijd nieuw leven in blazen?

Sevilla heeft Real Madrid lang het vuur aan de schenen gelegd, maar de laatste weken leek dat allemaal verloren moeite te zijn geweest. Real staat op twaalf punten met nog slechts zeven wedstrijden te gaan. Er is echter een derde hond aangekomen die mogelijks gaat lopen met het been, namelijk Barcelona. De kans is bijzonder klein, maar als Sevilla kan winnen van Real Madrid, dan zou Barça potentieel op zes punten kunnen komen. Dat is natuurlijk allemaal hypothetisch en Sevilla moet eigenlijk alleen maar met één ding bezig zijn: zelf die wedstrijd winnen om kans te blijven maken op die tweede plaats! 

Sevilla: moeizaam 

Winnen tegen Real Madrid zou heel mooi zijn, maar er moet gezegd worden dat ze de jongste weken niet zo fris ogen. Tegen elke ploeg hebben ze het moeilijk, misschien zelfs nog moeilijker tegen de ploegen onderaan de rangschikking. Granada werd afgelopen weekend op de valreep verslagen en tegen Rayo Vallecano en Alavés kon het niet meer dan een puntje halen. 

De vraag is dan ook of ze klaar zijn voor deze topwedstrijd tegen De Koninklijke.
Ze zijn wel aan een uitstekende reeks bezig in eigen huis. In La Liga hebben ze dit seizoen nog niet verloren en behaalden ze maar liefst 37 op 45. Daarmee hebben se samen met Real Madrid de beste thuisreputatie van het seizoen. Als ze nu kunnen gelijkspelen of winnen, springen ze er zelfs over. Een knappe prestatie als je weet dat je met ploegen als Atlético Madrid en Barcelona in de competitie speelt. Al kan je Camp Nou tegenwoordig misschien niet meer als een thuisstadion meerekenen… 

Real Madrid: onwaarschijnlijk seizoen 

Real Madrid is aan een bijzonder seizoen bezig. Ze staan al maanden op kop in La Liga en staan in de halve finales van de Champions League. Hoe ze dat gedaan hebben? Dat is een heel goeie vraag, want van sprankelend voetbal is er namelijk geen sprake. Wat ze wel hebben, zijn spelers met uitzonderlijke kwaliteiten. Dan gaat het echt over Ballon d’Or-waardige kwaliteiten, zoals Modric of Benzema. Die eerste heeft al zo’n gouden bal in zijn prijzenkast staan, die tweede mag misschien wel volgend seizoen eentje erin zetten.
In de kwartfinale van de Champions League was het namelijk weer prijs. Chelsea is eigenlijk uitgeschakeld door drie spelers, zonder de andere spelers in diskrediet te willen brengen van Real Madrid, namelijk Courtois, Modric en Benzema. 

Courtois voerde een aantal uitstekende parades uit, Modric blies de terugwedstrijd nieuw leven in met een trivela-assist, en Benzema scoorde een hattrick in Stamford Bridge en maakte in Bernabeu de beslissende goal in de extra tijd. Dat is trouwens al heel vaak gebleken dit seizoen dat deze jongens het verschil maken. In La Liga kan je daar Vinícius nog bijrekenen, maar hij heeft nog heel wat werk voor de boeg om zijn ploeggenoten bij te benen. Ancelotti mag zich gelukkig prijzen met zo’n topspelers, al is de vraag natuurlijk hoe duurzaam zo’n constellatie is. Wat als deze spelers wegvallen? 

Wedtip: beide teams scoren niet 

Ik verwacht een beladen topper tussen twee ploegen die geen kostbare punten willen verliezen. In de belangrijke wedstrijden zie je dat Sevilla gefocust speelt en zo weinig mogelijk kansen probeert weg te geven. Als ze dat tegen Real Madrid opnieuw doen, dan zal Ancelotti dat met plezier aannemen. Elk puntje dat hij nu kan halen, is een stap dichter bij de titel. Ik verwacht dus dat het een gesloten wedstrijd zal worden, wat de kans op goals verkleint. Dat beide teams niet scoren heeft nu een odd van 2. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Denk je dat de titelstrijd al afgelopen is?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
26+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
16+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
43+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
76+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
103+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
176+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
156+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
501+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2066+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
773+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
186+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
639+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
705+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
896+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
510+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie