TRANSFERUURTJE: 100 miljoen voor Ajax, Feyenoord-bom

Foto: TRANSFERUURTJE: 100 miljoen voor Ajax, Feyenoord-bom

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax gaat hoe dan ook spelers kwijtraken in de aankomende zomer: André Onana en Noussair Mazraoui vertrekken transfervrij, Ryan Gravenberch maakt een transfer en ook Antony zou kunnen wieberen. De Braziliaan is behoorlijk populair op de transfermarkt. In een eerder stadium werd hij aan Bayern München, Paris Saint-Germain én FC Barcelona gelinkt, maar volgens de Engelse media zijn vooral Manchester United (de nieuwe club van Ajax-trainer Erik ten Hag) en Chelsea concreet in de markt voor de international van de Seleção. Caught Offside maakt echter melding van een pittige Amsterdamse vraagprijs: in de Johan Cruijff ArenA zou men namelijk denken dat Antony de eerste speler kan worden die de magische barrière van honderd miljoen euro doorbreekt. Het genoemde medium heeft het over een transfersom van tussen de 85 en 110 miljoen euro…

Iedereen weet inmiddels wel dat de toekomst van Ajax-trainer Erik ten Hag bij Manchester United ligt, al wil de Tukker daar zelf nog niets over zeggen. In Amsterdam moet men op zoek naar een vervanger en de naam van Feyenoord-coach Arne Slot komt behoorlijk vaak voorbij… Sjoerd Mossou schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat hij dat alleszins logisch vindt: “Niemand kan qua profiel, voetbalfilosofie, leeftijd, achtergrond, intelligentie, prijskaartje en uitstraling namelijk ook maar enigszins tippen aan (en nu niet gelijk met barkrukken gooien, beste Feyenoorders) Arne Slot.” Volgens de journalist is die conclusie ‘geen hogere wiskunde’: “Het nieuwe technisch duo van Ajax, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, weet dat natuurlijk ook allang. Frank Arnesen weet het. U wilt het misschien niet weten, of juist weer wel, maar diep vanbinnen weet u het ook.”

Buitenland:

De geruchten over een transfer van Robert Lewandowski komende zomer naar FC Barcelona weerklinken steeds luider. Hoewel de Duitse topclub zijn spits helemaal niet kwijt wil, zou de Pool best eens naar Catalonië kunnen gaan verhuizen. De geruchtenmolen draait op volle toeren, al helemaal nu zijn vrouw Anna op Instagram een foto deelde waarop zij… de Spaanse taal aan het leren was. Hoewel Mevrouw Lewandowski de post even later weer verwijderde, was die al lang en breed opgepikt door Duitse én Spaanse media.

Verdien 6.50 keer je inleg als Barça gelijkspeelt tegen Cádiz!

Is Antony 100 miljoen waard?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie