“Feyenoord zal hem niet voor Ajax-bedragen slijten”

Foto: “Feyenoord zal hem niet voor Ajax-bedragen slijten”

Wim Kieft adviseert Feyenoord om de optie tot koop van Cyriel Dessers te lichten. Volgens de voetbalanalist is de Belgische spits een dergelijke investering waard.

De columnist van De Telegraaf schrijft: “Bij Feyenoord wordt het sprookje in de Conference League steeds mooier en datzelfde geldt voor spits Cyriel Dessers. Feyenoord zal in dubio staan of ze hem nu wel of niet moeten overnemen van Racing Genk. Het afgesproken bedrag van vier miljoen euro is veel geld voor Feyenoord. Tegelijk, voor een speler die zo makkelijk scoort in Europa en in de Eredivisie twintig goals moet kunnen maken, is vier miljoen euro niet veel.”

Hoofdprijs voor Feyenoorders?

“Op de spelersmarkt betaal je snel tien miljoen euro of meer voor zo’n spits”, weet Kieft, die erop wijst dat Feyenoord niet de jackpot krijgt voor eigen spelers. “Voor de verkoop is Luis Sinisterra de meest aantrekkelijke speler. Ondanks het Europese succes zal Feyenoord hem niet voor Ajax-bedragen kunnen slijten. De Colombiaan is vooralsnog iemand die excelleert in de Conference League, niet in de Europa- of Champions League. Grote clubs nemen dit mee in hun beoordeling.”

Kieft noemt Orkun Kökcü ‘een interessante speler voor de verkoop’. Wel is hij kritisch: “Zo’n fout tegen Slavia Praag – foute terugspeelbal bij 0-1 – kan gebeuren. Hij toonde zich na afloop schuldbewust en zei eerlijk dat die actie hem de hele wedstrijd achtervolgde. Op topniveau is voor het laatste geen plaats. Een verkeerd moment, zelfs niet als dit cruciaal is, mag je de rest van de wedstrijd niet in de weg staan. Luka Modric maakt zo’n fout niet meer, maar los daarvan zou hij zo’n misser direct parkeren en de wedstrijd direct weer oppakken.”

Wint Feyenoord de Conference League? De odd is 5.00!

Eens?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie