“Winnen van een Europese prijs steeds dichterbij”

Foto: “Winnen van een Europese prijs steeds dichterbij”

Pierre van Hooijdonk won in 2002 de UEFA Cup met Feyenoord. Sindsdien ging geen Europese hoofdprijs meer naar Nederland, maar de Rotterdammers staan inmiddels in de halve finales van de Conference League.

“Er zijn parallellen te trekken tussen dit Feyenoord en het Feyenoord van twintig jaar geleden”, reageert Van Hooijdonk bij RTV Rijnmond. “Zo vind ik de spits (Cyriel Dessers, red.) wel een beetje op mij lijken. Het voelt wel echt een beetje zoals het vroeger ook ging. Het winnen van een Europese prijs komt steeds dichterbij. Ik vind het superleuk dat dit nu weer gebeurt. Wie weet hoe lang we er anders op hadden moeten wachten.”

Van Hooijdonk ziet ook verschillen met de succesploeg van 2002. “Dit Feyenoord komt van ver. Toen ik bij Feyenoord kwam, stond het geraamte er al. Dat maakte het in mijn eerste jaar makkelijker voor mij. Maar dit Feyenoord is erg nieuw. Ze zijn dit seizoen heel vast geworden door de trainer en uiteraard ook door de spelers.”

Conference League

De oud-international was eerder kritisch op de Conference League, maar inmiddels is hij enthousiaster. “Het is voor Feyenoord een zegen dat deze competitie bestaat. Toch is de competitie nu al niet meer waar hij voor bedoeld is. Het zou een beker moeten zijn voor de kleinere landen en je ziet nu dat er alleen nog grote landen over zijn. Maar voor Feyenoord zelf is deze competitie geweldig.”

Wint Feyenoord de Conference League? De odd is 5.00!

Gaat Feyenoord de Conference League winnen?

  • Ja
  • Nee
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie