Manchester City vs Liverpool: worden we nog een keer verwend?

Foto: Manchester City vs Liverpool: worden we nog een keer verwend?

Manchester City en Liverpool nemen het dit weekend opnieuw tegen elkaar op, dit keer voor de halve finale van de FA Cup. Voor zowel de neutrale toeschouwer als de supporters van beide ploegen is dat uiteraard om duimen en vingers bij af te likken. Het zijn twee ploegen die ongetwijfeld aan de top van de Europese rangschikking horen en voor niets of niemand terugdeinzen, zelfs niet voor elkaar. Het feit dat ze vorig weekend allebei op ongeveer 35 meter van hun goal stonden te spelen, is daar een bewijs van. Krijgen we nog maar eens een spektakel te zien? 

Manchester City: problemen in de ziekenboeg 

Pep heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League, maar heeft daar een serieuze prijs voor moeten betalen. De wedstrijd ontspoorde helemaal en daar kwamen enkele sleutelspelers van City niet zonder slag of stoot vanaf. Zowel spelmaker Kevin De Bruyne als ervaren rechtsachter Kyle Walker zijn niet beschikbaar voor het duel tegen Liverpool. Vooral het feit dat De Bruyne er niet bij is, is een groot probleem voor Pep. Hij verkeerde in een geweldige vorm en was de laatste weken bepalend voor zijn ploeg.

Tegelijkertijd heeft Guardiola natuurlijk een brede selectie en valt of staat zijn systeem niet met een pion. Tegen Liverpool speelde hij bijvoorbeeld met Foden, Sterling en Jesus in de aanvalslinie, terwijl dat tegen Atlético met Silva en Mahrez was. Vermoedelijk zal het verlies van De Bruyne opgevangen worden door Gundogan en krijgen we opnieuw Jesus in de basis. Voor een of andere reden is de Braziliaan altijd belangrijk in deze affiche. De afgelopen onderlinge duels vind je hem zelden niet op het scoreblad, wat afgelopen speeldag in de Premier League trouwens ook het geval was. 

Liverpool: buitenspelval wordt een probleem 

Klopp maant zijn spelers aan om met een heel hoge lijn te spelen, maar de laatste tijd wordt het steeds duidelijker dat dit niet zonder risico’s is. Tegen Benfica kreeg het zo maar liefst vijf goals tegen, waarvan er twee toch nog werden afgekeurd voor buitenspel. Zelfs dan schieten er nog drie goals over die eigenlijk allemaal vallen omdat de ruimte in de rug van de verdediging optimaal benut wordt. Ook tegen Inter en tegen City ontsnapte het een paar keer minuscuul door tussenkomst van de VAR aan een tegengoal door de manier waarop ze zo hoog op het veld staan.

 

Kan Klopp dat blijven volhouden in deze fase van het seizoen?
Voorlopig pakt het nog goed uit, want ze zitten nog steeds op de goede weg om de befaamde ‘quadruple’ te winnen. Nu is het weer zo’n moment waarop ze die droom ofwel levend kunnen houden, ofwel aan diggelen kunnen zien vallen. Wat zal het worden? Ongeacht het resultaat is het indrukwekkend dat ze half april nog op vier fronten in de running zijn en al eentje achter de kiezen hebben, namelijk de EFL beker. 

Wedtip: Liverpool stoot door 

Op dit moment ziet het er naar uit dat Liverpool door zal stoten. Het is misschien een beetje respectloos naar de ander City spelers toe om te zeggen dat ze zonder De Bruyne niets waard zijn, wat trouwens helemaal niet het geval is, maar in topwedstrijden heb je topspelers nodig, wereldspelers zoals King Kev. Liverpool heeft die wel nog tot zijn beschikking, waardoor ik ze toch het voordeel van de twijfel geef. Dat Liverpool doorstoot heeft nu een odd van 2.00. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Manchester City doorstoten zonder De Bruyne?

  • Ja, ze hebben hem niet nodig
  • Nee, lijkt me moeilijk
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie