Liverpool bereikt laatste vier in CL na enerverend avondje Anfield

Liverpool heeft de halve finales van de Champions League bereikt. In eigen huis kwam de voorsprong die vorige week werd opgebouwd nooit in gevaar, al sleepte Benfica er nog een knap gelijkspel uit.

Liverpool begon de return op Anfield met een gerust gevoel, door de 3-1 overwinning op Lissabon. Manager Jürgen Klopp was zo zeker van zijn zaak, dat hij besloot heel wat topspelers rust te gunnen. Zo nam Virgil van Dijk plaats op de bank, naast onder meer Mohamed Salah, Sadio Mané en de backs Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson. Zo verdedigde Serdar Gözübüyük de Nederlandse eer op Anfield. Benfica, in de vorige ronde nog te sterk voor Ajax, wist dat het met een grote stunt op de proppen moest komen om nog kans te maken. Na twintig minuten spelen mikte oud-Willem ll’er Konstantinos Tsimikas een hoekschop op het hoofd van Ibrahima Konaté, die boven de rest uittorende: 1-0.

De bezoekers deden tien minuten later echter wat terug. Het 20-jarige talent Gonçalo Ramos bleef koel met een schuiver in de benedenhoek. Zo ging men rusten met 1-1, al waren het The Reds die vervolgens weer het touw in handen namen. Binnen tien minuten was het Roberto Firmino die het tweeluik helemaal op slot gooide. De Braziliaan kwam zo in een elitegezelschap van Liverpool-spelers dat twintig CL-doelpunten achter de naam heeft. Naast Salah en Mané hoort ook Steven Gerrard daarbij.

Vanuit geslagen positie rechtten de Portugezen nog wel de rug. Roman Yaremchuk stond twintig minuten voor tijd randje buitenspel, toen hij vervolgens Alisson Becker omspeelde en scoorde. De Oekraïner werd afgevlagd, maar na inmenging van de VAR bleek het toch geen buitenspel te zijn. Darwin Núñez zorgde nog voor het slotakkoord door de 3-3 nog te maken. Een spectaculair duel, waarin Liverpool zoals verwacht door bekert en zich schaart bij de laatste vier. Daarin treft het stuntploeg Villarreal.

Scoreverloop: 1-0 (21′) I.Kona’te, 1-1 (32′) G.Ramos, 2-1 (55′) R.Firmino, 3-1 (65′) R.Firmino, 3-2 (73′) R.Yaremchuk, 3-3 (81′) D.Núñez