Schmidt: ‘PSV wil prijzen winnen, in ieder geval één’

Foto: Schmidt: ‘PSV wil prijzen winnen, in ieder geval één’

PSV-trainer Roger Schmidt blikte woensdagmiddag vooruit op het Conference League-duel met Leicester City. De Duitser liet stevig weten te balen van de zware blessure van Olivier Boscagli, die lange tijd uit de roulatie is met een knieblessure. Over Madueke was Schmidt iets optimistischer, maar de aanvaller ontbreekt nog tegen de Engelsen.

Ondanks de tegenvallers ziet Schmidt kansen tegen Leicester. De Duitse oefenmeester was zelfs van mening dat er in Engeland een beter resultaat had ingezeten. “Op sommige momenten hadden we net een andere keuze kunnen maken aan de bal, in aanvallend opzicht. Maar dat lag niet alleen aan ons. Leicester is defensief ook gewoon heel sterk.” Schmidt zegt daarnaast dat Leicester een goede indruk op hem maakte. “Het is een compleet en gebalanceerde ploeg. Leicester benut graag de ruimte achter de defensie van de tegenstander en is gevaarlijk met individuele klasse.”

Prijzen winnen

De PSV-trainer verklapte in ieder geval al één basisplek voor donderdagavond. “Mario Götze is natuurlijk van grote waarde voor ons met zijn ervaring. Hij zal er weer staan, net als in Leicester.” Schmidt ging verder niet in op zijn overgang naar Benfica komend seizoen. “Ik wil me met mijn team focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Dit zijn belangrijke weken. Wat de spelers tot nu toe dit seizoen hebben laten zien is fantastisch, maar we willen ook prijzen winnen. In ieder geval één.”

Gaat PSV door naar de halve finale? Dan pak jij 3.75 keer je inzet!

Kwalificeert PSV zich ten koste van Leicester City voor de halve finale van de Europa League?

  • Ja
  • Nee
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie