Cziommer gelooft in Gravenberch: ‘Hij heeft de vaardigheden om te slagen’

Foto: Cziommer gelooft in Gravenberch: ‘Hij heeft de vaardigheden om te slagen’

Ryan Gravenberch gaat Ajax komende zomer verlaten. Naar verluidt is de middenvelder persoonlijk akkoord met Bayern München, maar moeten beide clubs nog wel tot overeenstemming komen. Simon Cziommer denkt dat de talentvolle middenvelder het grote werk aan kan.

De oud-speler van Heracles Almelo laat dat weten in het ESPN-programma Voetbalpraat. “Ik vind dat hij klaar is om een volgende stap te maken. In de wedstrijden die hij speelt, laat hij zien dat hij ook de lichamelijke voorwaarden heeft om op een hoger niveau te spelen. Hij kan ook de intensiteit in zijn spel leggen.” Cziommer ziet mogelijkheden voor Gravenberch bij der Rekordmeister. “Hij heeft de vaardigheden, alleen als Goretzka blijft is de concurrentiestrijd groot. Hij heeft speelminuten nodig om zich verder door te ontwikkelen. Je hoeft niet altijd naar de absolute top te gaan.”

Kans van slagen 

Mede-analist Yordi Yamali geeft Gravenberch meer kans om te slagen bij Bayern dan bij andere Europese topclubs. “Het helpt niet dat er zes spelers rondlopen die heel goed op die positie uit de voeten kunnen. Het voordeel is wel dat Bayern München met kleine selecties speelt. Bij City hebben ze veertig man die kans maken op het eerste. Wat dat betreft zit je wel dichter tegen de groep aan.” Kees Kwakman ziet de Ajax-middenvelder graag in Spanje spelen. “Real Madrid heeft een paar oude middenvelders. Als je kijkt naar dat middenveld, die hebben ook vernieuwing nodig. Als je het over grote clubs van die orde hebt, dan heeft hij bij Real Madrid misschien kans. Die jongens worden allemaal ouder.”

Ajax wint de bekerfinale van PSV! Een odd van 1.80!

Past Gravenberch beter bij Bayern München of Real Madrid?

  • Bayern München
  • Real Madrid
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie