Aad de Mos luidt noodklok: ‘Ajax, Feyenoord én PSV!’

Foto: Aad de Mos luidt noodklok: ‘Ajax, Feyenoord én PSV!’

Wat is er toch aan de hand met de Eredivisie-keepers? André Onana schuttert week in week uit bij Ajax, Joël Drommel zit inmiddels op de bank bij PSV en Justin Bijlow is ongeveer om de maand geblesseerd, waardoor hij niet in actie kan komen voor Feyenoord

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com rept Aad de Mos van een ‘keepersdrama’. Hij komt met de deur in huis vallen: “Ik denk dat er zich een heel keepersdrama afspeelt in de Eredivisie, behalve dan bij Feyenoord… Alhoewel: ook bij Feyenoord is het Bijlow die te veel en te lang geblesseerd is. Dus bij PSV, Ajax en Feyenoord is het hommeles, dus ik denk dat ze alle drie moeten kijken naar versterking.”

‘Cillessen en Krul voldoen niet’

Dat doen de topclubs ook wel. Of in ieder geval: de Rotterdammers zijn momenteel bezig met Jeroen Zoet, waar men in Eindhoven een balletje opgegooid heeft bij Jasper Cillessen (met Tim Krul als back-up). Zegt dat echter niet genoeg over het niveau van jonge keepers in ons land? “Ik vind dat je ook over de grens moet kijken, je moet kijken: waar komen de grote keepers vandaan, welke landen zijn daar sterk in? België heeft een reputatie met keepers als Jean-Marie Pfaff, Michel Preud’homme, De Wilde, het zijn allemaal hele grote keepers geweest. In Brazilië: Alisson Becker, Ederson, Gomes, dus ik denk dat je ook je eigen scouting aan moet spreken om in die landen te gaan kijken, daar moeten goede keepers zijn. Ze kunnen niet allemaal bij City of Liverpool spelen. Ik denk dat je verder moet kijken dan Cillissen of Krul.”


Onana

De Mos richt zijn vizier vervolgens op Onana, die hem in negatieve zin verbaasd heeft: “Niemand had voorspeld dat hij zich zo slecht zou opstellen, ik denk hijzelf ook niet. Het is voor mij een raadsel, ik denk voor hem zelf ook een raadsel. Wat zich in zijn bovenkamer afspeelt, ik heb geen enkel idee. Ik kan me niet voorstellen dat hij dat expres doet maar dat onverschillige, daar zou ik gek van worden.”

De oud-coach probeert het probleem te duiden: “Ik denk dat het mentaal en toch ook lichamelijk is. Hij heeft een jasje uitgedaan, hij is niet meer de onaantastbare Onana van daarvoor, hij heeft ook bij Kameroen niet goed gekeept, dus er is veel werk aan de winkel voor hem persoonlijk want dat de Italianen (Internazionale, de nieuwe club van de Kameroener, red.) er ook niet zo’n prettig gevoel bij hebben nu ze geconcludeerd hebben dat hij niet goed presteert.”

Verdien 4.33 keer je inleg als PSV zondag de beker wint!



Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een nieuwe podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De vijftiende aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Keepersprobleem?

  • Ja…
  • Nee!
460+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:17
7+
‘Lamine Yamal op de radar van PSG’
08:00
6+
Ex-Ajacied schiet Juventus naar finale
07:47
14+
Pochettino: ‘Chelsea verdient geen Europees voetbal’
07:33
4+
‘Olivier Giroud op weg naar Amerika’
23:41
42+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
63+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
18+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
133+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
90+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
213+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
335+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
1017+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
329+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
66+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
114+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
121+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
408+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
230+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
162+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
222+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie