‘Ajacied steekt middelvinger op naar fans’

Foto: ‘Ajacied steekt middelvinger op naar fans’

André Onana ging in de fout in de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam (2-1 zege), werd uitgefloten in de Johan Cruijff ArenA en reageerde daarop door de supporters niet te bedanken na het duel. Bovendien zei hij dat het hem allemaal geen zak (‘shit’) kon schelen…

Sjoerd Mossou reageert vandaag in het Algemeen Dagblad: “Voor een supporter van Ajax is zoiets hemeltergend natuurlijk, al helemaal in dit geval. Het verhaal is bekend: Onana werd bestraft voor dopinggebruik, zei dat het slechts een middeltje van zijn vrouw was geweest, kon maanden niet spelen door zijn eigen stommiteit, maar werd niettemin gesteund door Ajax. Vervolgens weigerde hij doodleuk zijn contract te verlengen, waardoor hij komende zomer transfervrij kan vertrekken. Geen welgemeend ‘sorry’, wel een dikke middelvinger.”

“Het illustreerde nog maar eens – in de slechtst denkbare zin – hoezeer de macht in het moderne voetbal stilaan naar voetballers (en hun zaakwaarnemers) is verschoven”, aldus de columnist. “Achteloos leggen ze een drol op je schoenen en lopen de deur uit.”

Geen teamspeler

Vóór en ná de wedstrijd hield oefenmeester Erik ten Hag zijn goalie de hand boven het hoofd. Maar volgens Mossou is er nu iets veranderd: “De keeper van Ajax is definitief geen teamspeler meer. Je ziet het aan alles. Tot vervelens toe hangt Onana de blitskikker uit, stoer met één voetje op de bal, om de wereld te laten zien hoe onaantastbaar hij is. Hij acteert een majestueuze Afrikaanse keepersgod, verheven boven het voetvolk, maar ondertussen vliegt zo’n beetje elke bal het doel in. Zijn medespelers zijn bijzaak geworden. De concentratie die hoort bij de cruciale slotfase van een seizoen: Onana kan of wil die niet meer opbrengen.”

Verdien 2.25 keer je inleg als Ajax de nul houdt in de bekerfinale!

Middelvinger?

  • Ja…
  • Nee!
580+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie