Ten Hag haalt bezem door de selectie: ‘Ronaldo en Pogba mogen weg’

Foto: Ten Hag haalt bezem door de selectie: ‘Ronaldo en Pogba mogen weg’

Manchester United gaat Erik ten Hag aanstellen als nieuwe manager. De Ajax-trainer is op hoofdlijnen akkoord met de Engelse topclub en gaat een contract voor drie jaar tekenen. Daarnaast komt er een optie op nog een jaar in het contract. Ten Hag moet de gevallen grootmacht weer naar de top van het Engelse voetbal brengen.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de 52-jarige oefenmeester inspraak wil hebben in het transferbeleid van de club en dat die eis ook een grote voorwaarde was om te tekenen bij The Red Devils. Daarnaast moeten Steve McClaren en Mitchell van der Gaag de assistenten worden op Old Trafford. Ook meldt de krant dat Robin van Persie een belangrijke kandidaat is om assistent-trainer te worden, maar de oud-Feyenoord-spits zou mogelijk niet in aanmerking komen voor een werkvergunning.

Bezem door de selectie

Na het vertrek van Sir Alex Ferguson slaagde geen enkele trainer erin om de behaalde successen van de Schotse manager een vervolg te geven. David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer bleven allemaal kortstondig op Old Trafford, waardoor het ook een ratjetoe werd op het gebied van aantrekken van spelers. Geen enkele van de eerdergenoemde trainers was in staat om een succesvol team te smeden. Ten Hag wacht komende zomer dan ook een flinke klus om de bezem eens goed door de selectie te halen.

Ten Hag zal het nodige mogen investeren van Manchester United verwacht het Algemeen Dagblad. De Premier League-club heeft een geschat salarisbudget van 257 miljoen euro en Ten Hag kan direct ruimte creëren door Paul Pogba en Cristiano Ronaldo de deur te wijzen. Ten Hag zal dat in samenspraak moeten doen met een aantal directieleden van United en wellicht ook met huidig United-trainer Ralf Rangnick. De Duitser blijft mogelijk aan in een andere rol binnen de club.

Aankondiging

Samen met Ten Hag, diens management (SEG) en de Amsterdamse club zal de Engelse topclub zoeken naar het ideale moment om de komst van de oefenmeester aan te kondigen. Dit zal dus ná de bekerfinale zijn, maar mogelijk voor het einde van het seizoen. Ten Hag (52) werd in december 2017 aangesteld als trainer van Ajax. Hij leidde de club sindsdien twee keer naar de dubbel, iets wat dit seizoen opnieuw mogelijk is. Ook de halve finale van de Champions League in 2019 maakte veel aandacht los in Europa.

Wint Ten Hag komende zondag met Ajax van PSV. Dan pak jij 1.80 keer je inzet terug!



Krijgt Erik ten Hag Manchester United wel op de rails?

  • Ja
  • Nee
832+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie