Barcelona vs Eintracht Frankfurt: Xavi moet alert zijn

Foto: Barcelona vs Eintracht Frankfurt: Xavi moet alert zijn

De heenwedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Barcelona was voor de neutrale toeschouwer aangenaam om naar te kijken, vooral dan omdat Frankfurt het ‘sterke’ Barcelona van Xavi wist te ontwrichten. Ze waren zeer scherp op de counter en mits een iets meer klinische afwerking had het resultaat helemaal anders kunnen zijn. Een geniale invalbeurt van Frenkie De Jong stak echter een stokje voor een eventuele overwinning fan de Duitse club en bezorgde Barça samen met Ferran Torres een gelijkspel. Kunnen ze het thuis afmaken? 

Barcelona: niet ongenaakbaar 

Ondanks de zeer goede resultaten van de laatste maanden en de ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden is dit Barça allesbehalve ongenaakbaar, integendeel. Ze zijn bijzonder kwetsbaar op de counter met Busquets als enige middenvelder die overblijft en hij is zeker niet van de snelste op zijn drieëndertigste, als hij ooit al snel geweest is. Ook Alba en Pique zijn niet meer van de jongste en Lenglet bewees dit weekend eigenlijk alleen maar waarom hij normaal gezien op de bank zit. De achilleshiel van Xavi zijn tactisch plan is dus heel duidelijk geworden en daar proberen ploegen natuurlijk op te schieten met hun pijlen. 

Afgelopen weekend kroop Barça eigenlijk opnieuw door het oog van de naald. Sevilla had zijn wedstrijd gewonnen waardoor de strijd om de tweede plaats allesbehalve afgerond is. Ook Atlético komt in de buurt, maar verloor dit weekend onverwacht tegen Mallorca. Real Betis daarentegen komt als onverwachte vijfde mee strijden voor de Champions League tickets in La Liga. Geloof het of niet, maar Luuk de Jong is bijzonder belangrijk in dat gevecht voor de tweede plaats. Hij scoorde nog maar eens de winning goal in zijn invalbeurt en gaf Barça de broodnodige drie punten om nog een sprankeltje hoop te hebben voor de titel, maar vooral om in ‘pole position’ te blijven voor die tweede plaats. Kan hij ook in de Europa League een meerwaarde zijn? Stel je maar eens voor dat Luuk de Jong ervoor zorgt dat ze die beker omhoog kunnen tillen! 

Eintracht Frankfurt: het geloof is er 

Ondanks dat Glasner met zijn ploeg al zes wedstrijden niet meer kon winnen, is het geloof in een goede uitkomst er wel degelijk. In de heenwedstrijd hebben ze gezien dat Barcelona kwetsbaar is in de omschakeling en daar zullen ze ongetwijfeld in de terugwedstrijd proberen van te profiteren. Bovendien kan er altijd een wondergoal vallen zoals die van Knauff, de twintigjarige flankspeler die de avond van zijn dromen beleefde. Hij nam een bal die weggewerkt werd meteen op de slof en legde de bal heerlijk onorthodox weg in de rechter winkelhaak. Een goal waar eigenlijk niemand bij Barcelona iets aan kon doen, maar die zeker niet onverdiend was. 

Frankfurt had namelijk een aantal goede kansen gecreëerd in de eerste helft. Het balbezit was voor Barcelona, maar de dreiging kwam voornamelijk van Frankfurt. Over de hele wedstrijd produceerde het vijf schoten op goal waarvan Ter Stegen er vier kon tegenhouden. Bovendien werden er een aantal kansen van dichtbij naast of over gejast, wat Frankfurt toch vooral aan zichzelf te danken heeft. De opdracht in Camp Nou is dus simpel: de kansen beter afwerken. Jammer genoeg is dat een eeuwenoud probleem dat niet uniek is aan Frankfurt en waar alle ploegen wel eens mee te kampen krijgen. 

Wedtip: Dembélé geeft een assist 

Het wordt bijna een standaard weddenschap dat Dembélé een assist geeft als hij speelt. De nog steeds maar 24-jarige flankspeler is gewoon zo gevaarlijk met zijn beide voeten dat hij voor ongeziene dreiging kan zorgen. Door zijn snelheid en zijn tweevoetigheid kan hij veel voorzetten produceren en daar zit regelmatig een goede tussen. Als die dan tegen een fatsoenlijk ratio afgewerkt worden, kan je er vanop aan dat hij elke wedstrijd een assist geeft, hoe gek of onwaarschijnlijk dat ook klinkt. Dat hij een assist geeft, staat nu aan een odd van 2,40

Succes!
De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan Barcelona de Europa League winnen?

  • Ja
  • Nee, ze liggen er nu uit
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie