TRANSFERUURTJE: Ajax, Feyenoord én PSV halen doelman

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax, Feyenoord én PSV halen doelman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De laatste maanden is er veel te doen rondom het keepersgilde van Ajax. André Onana gaat vertrekken, Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg zijn al behoorlijk op voetballeeftijd en Jay Gorter lijkt nog niet klaar voor de rol van eerste goalie. Komende zomer moet er dus een nieuwe sluitpost bij gehaald gaan worden. De namen van Tim Krul en Jasper Cillessen zijn gevallen, alsook die van Altay Bayindir (Fenerbahçe SK). Maar volgens de laatste geruchten heeft Ajax nu het vizier gericht op een andere Turk: namelijk op Ersin Destanoglu, de 21-jarige goalie van Besiktas.

Mees de Wit staat voor een mogelijke transfer naar AZ. De Alkmaarders brachten al een eerste bod uit op de linkspoot, maar tot dusverre is het nog niet bekend of PEC Zwolle daarmee akkoord is gegaan. In ieder geval ziet De Wit een overstap naar AZ absoluut zitten. In gesprek met De Telegraaf zegt De Wit een transfer naar AZ als een een mooie kans.

Jasper Cillessen lijkt voor een vertrek te staan bij Valencia CF. De 32-jarige doelman moet bij de Spaanse La Liga-club genoegen nemen met een reserverol. Giorgio Mamardasjvili maakte ook tegen Rayo Vallecano weer een uitstekende indruk onder de lat en lijkt zijn basisplaats niet meer af te hoeven staan aan de Oranje-international. De doelman zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van PSV. Dat kan echter ook rekenen op concurrentie vanuit Amsterdam, waar men op zoek is naar een opvolger van André Onana.

Jeroen Zoet staat voor een terugkeer in de Nederlandse Eredivisie. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl is Feyenoord geïnteresseerd in de 31-jarige doelman van het Italiaanse Spezia. Het Twitter-medium stelt dat Feyenoord recentelijk heeft geïnformeerd naar Zoet. “De sluitpost van Spezia Calcio staat niet onwelwillend tegenover een overstap naar de Rotterdammers, maar denkt nog na”, zo luidt het. “Zoet wordt binnenkort voor de tweede keer vader en zou een terugkeer naar Nederland zien zitten.”

Buitenland:

Het leek klaar als een klontje: FC Barcelona zou Luuk de Jong aan het einde van het lopende voetbalseizoen terugsturen naar zijn eigenlijke werkgever Sevilla. Maar opeens is het een mogelijkheid dat de Catalanen de pinchhitter kopen. Afgelopen zondag maakte hij in extremis de 2-3 op bezoek bij Levente en De Telegraaf schrijft: “Intussen wordt op tv en in podcasts gediscussieerd over wat er moet gebeuren met de huurling van Sevilla. Deze specialist kun je toch niet zomaar terugsturen?”

En tot slot: Er gaan steeds meer geruchten dat Robert Lewandowski komende zomer de overstap maakt naar FC Barcelona. De Poolse goalgetter lijkt geen haast te hebben met het verlengen van zijn tot 2023 lopende contract bij Bayern München, waardoor een vertrek in de zomer aanstaande lijkt. Daarbij zou de Spaanse topclub de belangrijkste gegadigde zijn om Lewandowski in te lijven. Sky Deutschland weet te melden dat de Catalanen alles op alles zetten om de aanvaller naar Camp Nou te halen. Lewandowski zou al gesprekken hebben gevoerd met de clubleiding van de La Liga-club en lijkt haalbaar.

Lewandowski scoort twee of meer doelpunten tegen Villareal. Een heerlijke odd van 2.75!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie is de beste doelman van deze drie?

  • Krul
  • Cillessen
  • Zoet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:29
14+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
18+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
21+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
19+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
9+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
55+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
78+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
23+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
67+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
494+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
497+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
239+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
15+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
416+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
227+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
655+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
63+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
710+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
61+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie