“Luuk is voor elke trainer een ideale speler”

Foto: “Luuk is voor elke trainer een ideale speler”

Luuk de Jong leek al afgeschreven na het ontslag van Ronald Koeman, maar na wéér een cruciale goal in de slotfase is dat beeld omgeslagen. Mark van Bommel kan zich inbeelden dat FC Barcelona door wil met de 31-jarige spits.

“Hij kan uit een moeilijke kopkans een goal maken en dat is een specifieke kwaliteit, die je bijna niet ziet”, jubelt Van Bommel in De Telegraaf. “Noem mij maar een betere kopper dan Luuk? Hij heeft daar een geweldig gevoel voor. Dat heeft Ronald Koeman heel goed gezien toen hij hem naar Barcelona haalde. Hij is het breekijzer wat Barcelona nog niet had in de selectie.”

“Kijk de laatste dertig jaar maar na: er heeft geen één kopsterke spits als Luuk bij Barcelona gespeeld. Wel aardige koppers, maar geen specialist zoals Luuk”, aldus Van Bommel, die hem van ‘een uitstervend ras’ vindt. “Daarbij is hij een ouderwetse prof. Hij zal nu niet zeggen dat hij móét spelen. Hij weet welke waarde hij heeft en hoe hij zichzelf moet inschatten ten opzichte van anderen. Dat wil niet zeggen dat hij niet méér wil, maar hij zal het grotere belang altijd boven dat van zichzelf stellen. Dat is uitzonderlijk voor een spits.”

Van Bommel weet dat De Jong ‘geen typische Barcelona-speler’ is. “Dat wil niet zeggen dat het niet past, hij heeft specifieke kwaliteiten. De momenten dat hij erin komt, is hij altijd gevaarlijk en tegenstanders weten nu ook hoe laat het is. Er gebeurt altijd iets als hij erin komt. En: hij kan ook starten, is ook goed met de voeten, als aanspeelpunt. Tactisch slim ook, bijvoorbeeld in de momenten van drukzetten. Luuk is voor elke trainer een ideale speler om in je selectie te hebben.”

Wint Barça de Europa League? De odd is 2.37!

Moet hij bij FC Barcelona blijven?

  • Ja
  • Nee
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie