KNVB stelt Makkelie aan voor bekerfinale PSV – Ajax

Foto: KNVB stelt Makkelie aan voor bekerfinale PSV – Ajax

Danny Makkelie moet de bekerfinale tussen PSV en Ajax in goede banen zien te leiden. De KNVB stelde hem aan voor de eindstrijd komende zondag in De Kuip.

Eerder dit seizoen floot Makkelie al de topper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion. Ondanks dat hem dit grotendeels prima afging, ontstond er tijdens en na het duel wel veel commotie over een cruciale beslissing. In aanloop van de winnende Amsterdamse treffer leek Noussair Mazraoui de bal over de zijlijn te zijn geweest. Hier konden Makkelie en de VAR geen sluitend bewijs voor vinden, waardoor de goal alsnog doorging.

Tweede bekerfinale

De 39-jarige Makkelie fluit in Rotterdam zijn tweede bekerfinale. Eerder had hij de verantwoordelijkheid gekregen over de eindstrijd tussen AZ en Vitesse in het seizoen 2016/17. De Arnhemmers sloegen destijds toe met 2-0. Tweemaal eerder was Makkelie de scheidsrechter bij de Johan Cruijff Schaal, terwijl hij in 2020 de leidsman was bij de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale.

In Europa is Makkelie dit seizoen ook flink actief met zeven Champions League-duels en twee wedstrijden in de Europa League. Vermoedelijk krijgt de arbiter deze week ook nog een kwartfinale in de Europa League of Conference League. Hij is namelijk één van de kandidaten voor een wedstrijd in de eindfase van het miljardenbal.

PSV en Ajax gelijk na 90 minuten? Je verdient 3.50x je geld!

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie