Fraser tekent bij Utrecht, stopt als Oranje-assistent

Foto: Fraser tekent bij Utrecht, stopt als Oranje-assistent

De kogel is door de kerk: Henk Fraser wordt de nieuwe trainer van FC Utrecht. De huidige coach van Sparta Rotterdam begint na de zomer in de Domstad, wat inhoudt dat hij stopt als assistent van het Nederlands elftal. Utrecht maakt via de officiële kanalen bekend dat Fraser tekent voor drie jaar.

Vorige week werd duidelijk dat Fraser en Utrecht er in grote lijnen uitwaren over het toekomstige dienstverband. Vervolgens ging het in de media vooral over zijn invulling bij Oranje. Nu combineert hij het hoofdtrainerschap in Rotterdam met de rol als rechterhand van Louis van Gaal bij Nederland. Dat zal na deze zomer stoppen: Fraser zal dus ook niet meegaan naar het WK in Qatar komende november.

Unieke kans

“Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan”, vertelt de oefenmeester op de website van zijn nieuwe werkgever. “Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als Hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.” In een later stadium wordt duidelijk hoe de rest van de technische staf eruit ziet.

Technisch directeur Jordy Zuidam is zeer contact met de komst van Fraser. “Het is met heel veel blijdschap dat we Henk Fraser presenteren als onze nieuwe Hoofdtrainer. Hij is een oefenmeester met een buitengewoon sterke persoonlijkheid en uitstraling. Henk heeft bovendien een duidelijke voetbalvisie en heeft bij meerdere clubs bewezen dat die tot prestaties leidt. We hebben er vertrouwen in dat Henk met zijn ervaring, kennis en kunde het niveau van ons eerste elftal naar een nog hoger plan tilt. Vanaf het moment dat hij bij FC Utrecht in dienst treedt, stopt hij met zijn werkzaamheden voor Oranje. We zijn gezamenlijk van mening dat de job als Hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk.”

Fraser heeft bij Sparta nog als grote doel om de club in de Eredivisie te houden. Utrecht strijdt de rest van het seizoen nog om een ticket voor Europees voetbal.

De perfecte match?

  • 100%
  • Ik wacht even af…
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:50
11+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
20+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
56+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
115+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
194+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
80+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
74+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
57+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
135+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
25+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
314+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
43+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
57+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1034+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
231+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
103+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
145+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
51+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
976+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie