Meer fysiek ongemak voor Van Gaal: ‘Men moest eens weten’

Foto: Meer fysiek ongemak voor Van Gaal: ‘Men moest eens weten’

Louis van Gaal maakte onlangs bekend aan prostaatkanker te lijden. De bondscoach van Oranje lijdt al geruime tijd aan de ziekte en onderging ook al meerdere behandelingen. Het bleek niet het enige fysieke ongemak waarmee Van Gaal kampte. De oud-trainer van Ajax kreeg ook nog eens last van een nierbekkenontsteking.

Dat blijkt uit de film LOUIS, die woensdag in première gaat. Dat zorgde voor de nodige paniek bij zijn vrouw Truus. Van Gaal zou namelijk in eerste instantie de verkeerde antibiotica hebben gekregen. In de film vertelde Truus behoorlijk in paniek te zijn geweest. “Als een man van zijn leeftijd meer dan veertig graden koorts heeft, dan weet je dat het niet goed is. Ik had ook even genoeg van dat hele voetbal.” 

Alles voor het voetbal

Dat Van Gaal het voetbal prefereert boven alles bleek wel uit de woorden van Truus: “Ik wilde gewoon dat mijn man beter zou worden. Maar Louis zei dan tegen zo’n arts: Houd er rekening mee dat ik over vijf dagen een trainingskamp heb met Oranje.” Uit de film blijk ook dat van Gaal regelmatig met fysiek ongemak kampte tijdens de wedstrijden van Oranje. “Louis had een katheter op zijn buik en aan zijn been hing een zak voor zijn urine. En de spelers wisten van niks.” Het lukte Van Gaal uiteindelijk om zich te kwalificeren met Oranje voor het WK in Qatar. Het zal het laatste kunstukje zijn van Van Gaal, die daarna wordt opgevolgd door Ronald Koeman.

Ajax wint de KNVB-beker ten koste van PSV! Een odd van 1.80!

Is Van Gaal de beste bondscoach die Nederland ooit gehad heeft?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie