‘Ajax troeft PSV en AZ af: strikt rechtsback’

Foto: ‘Ajax troeft PSV en AZ af: strikt rechtsback’

Op de ranglijst is Ajax momenteel al heel Nederland de baas, en nu zouden de Amsterdammers ook ‘achter de schermen’ aan het langste eind hebben getrokken in een strijd met onder meer PSV en AZ. Inzet: de handtekening van D’Angelo Lobman.

Lobman komt over van de Alphense Boys en trok ook de interesse van veel andere ploegen. “Feyenoord, FC Utrecht, PSV, FC Volendam en AZ waren ook geïnteresseerd, dus dan begin je zelf ook wel te merken dat het goed gaat”, vertelt de vijftienjarige rechtsback, die met de Alphense Boys op het hoogste niveau wekelijks uitblinkt dit voetbaljaar, aan Ajax Showtime.

Begin 2022 nodigde Ajax hem al uit voor een stage, middels een brief. “Toen sprong ik een gat in de lucht. Ik was ontzettend blij, want dit was mijn kans om mij te laten zien bij de beste club van Nederland. PSV en AZ toonden eerder belangstelling dan Ajax. Bij die clubs heb ik dus een stage gedaan, maar bij de andere niet meer. Toen ik te horen kreeg dat ik naar Ajax mocht komen, heb ik namelijk gelijk de keuze voor Ajax gemaakt. (…) Ik was aangenomen door één van de beste clubs ter wereld”, jubelt Lobman.

Krachtmens op rechtsachter

Zijn grote voorbeelden? “Denzel Dumfries, Achraf Hakimi en Alphonso Davies. Naar hun spel kijk ik om een betere voetballer te worden. Hun speelstijl is vergelijkbaar met die van mij, dus ik kan zeker genoeg van hen leren”, vertelt Lobman, die zich op rechtsachter dan ook als een vis in het water voelt. “Ik vind rechtsback een fijne positie. Ik ben een fysiek sterke en technisch vaardige verdediger. Ik ben snel en hou ervan om mee aan te vallen. Ik breng voetballende kwaliteiten met me mee, maar wil nog wel mijn linkerbeen verbeteren. Ik train sowieso altijd hard om beter te worden en wil elke dag een betere voetballer zijn dan dat ik gisteren was.”

De beste odds op voetbalwedstrijden vind je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alphenseboys (@alphenseboys_)

Goede keuze van hem?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie