‘Feyenoord-uitblinker gaat basisplek verliezen’

Foto: ‘Feyenoord-uitblinker gaat basisplek verliezen’

Feyenoord won afgelopen zondag, ondanks een vroege achterstand, uiteindelijk vrij eenvoudig van Heracles in Almelo (1-4). Uitblinker was ongetwijfeld rechtsbuiten Reiss Nelson, met een doelpunt en twee assists.

Theo Janssen vond de Arsenal-huurling ‘vrij aardig spelen’, zegt de analist in NOS Studio Voetbal. “Ik vind dat hij simpel speelt, heel veel de combinatie zoekt en rustig is aan de bal. Daarnaast is hij redelijk goed in de passing. Een prima speler, eigenlijk.”

Pierre van Hooijdonk maakt zich echter wel zorgen om een gebrek aan rendement bij Nelson. “Hij maakt pas zijn eerste goal in de Eredivisie. Hij ziet er niet uit als een doelpuntenmaker.” Janssen reageert: “Ik ken zijn voorgeschiedenis niet, maar ik ben benieuwd wat zijn positie is. Hij is geen typische buitenspeler.”

Walemark

Janssen kijkt liever naar Patrik Walemark, die volgens hem ‘veel beter gaat worden dan Nelson’. “Hij is echt een goede speler.” De Zweed verving twintig minuten voor tijd Luis Sinisterra. “Hij was gewoon drie keer levensgevaarlijk. Hij had zeker nog een goal kunnen maken.”

Eerder adviseerde clubicoon Willem van Hanegem al: “Feyenoord moet in Praag vertrouwen op Luis Sinisterra, zo vaak ongrijpbaar voor verdedigers. En ik zou Patrik Walemark daar speeltijd geven. Die gozer heeft iets. En laat hem ook vrije trappen nemen, want Jorrit Hendrix achter de bal laten plaatsnemen, zegt dat dit Feyenoord nog werk aan de winkel heeft. Wat dan? Een speler halen die deze week eerst tegen Pusic en later tegen Hendrix zou zeggen: doen jullie nou gewoon even normaal, joh.”

Verdien 2.50 keer je inleg als Feyenoord van Slavia Praag wint op donderdag!

Walemark is nu al beter dan Nelson

  • Eens
  • Oneens
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie