Luuk de Jong wéér held van FC Barcelona

FC Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Spaanse competitie. De Catalanen knokten zich dankzij Luuk de Jong naar een 2-3 zege bij Levante.

De eerste helft verliep bijzonder stroef voor Barcelona. Halverwege stond de brilstand nog op het scorebord en dat was vooral te danken aan Barça-verdediger Eric García, die spits José Morales van scoren wist af te houden nadat doelman Marc-André ter Stegen al kansloos was gelaten.

Drie Levante-strafschoppen

In de tweede helft werden de problemen voor Barcelona nóg groter. Dani Alves veroorzaakte een strafschop en José Morales schoot vanaf elf meter raak: 1-0. Kort daarna ging de bal nogmaals op de stip na hands van Eric García, maar ditmaal werd de penalty aan Roger Martí gelaten en zijn zwakke inzet werd gestopt door Ter Stegen.

De gepareerde strafschop zorgde voor een boost aan Catalaanse zijde, waar Levante juist een morele tik incasseerde. In korte tijd wist het elftal van trainer Xavi Hernández de achterstand om te buigen in een voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang kopte de 1-1 tegen de touwen en kort daarna schoot Pedri zelfs de 1-2 binnen.

Barcelona, waar Frenkie de Jong werd gewisseld en Luuk de Jong inviel, wist de voorsprong niet vast te houden. Clément Lenglet veroorzaakte een derde strafschop door Dani Gómez te vloeren en ditmaal besloot Gonzalo Melero zich achter de bal te scharen: 2-2.

Barcelona leek twee dure punten mis te lopen, maar in extremis viel de winnende treffer alsnog. Een voorzet werd door Luuk de Jong koppend tot doelpunt gepromoveerd. Door zijn treffer loopt het team van Xavi Hernández geen averij op, waar Levante in de degradatiezone blijft hangen.

Scoreverloop: 1-0 (52′) José Morales (strafschop), 1-1 (59′) Pierre-Emerick Aubameyang, 1-2 (63′) Pedri, 2-2 (83′) Gonzalo Melero (strafschop), 2-3 (90′) Luuk de Jong

Wint Barça de Europa League? De odd is 2.37!