Hekkensluiter PEC Zwolle stunt tegen AZ

PEC Zwolle weigert zich neer te leggen bij degradatie uit de Eredivisie. De hekkensluiter stuntte zondagavond door subtopper AZ te verslaan: 2-1.

De Zwollenaren werden na de verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (0-1) door velen al afgeschreven voor volgend seizoen, maar de selectie van PEC wilde daar niets van weten. Tegen AZ maakte de thuisploeg duidelijk dat het nog altijd blijft geloven in lijfsbehoud. De Alkmaarders hadden veel moeite in het MAC3PARK Stadion en creëerde weinig kansen. Een penaltyclaim na vermeend hands van Mees de Wit was het hoogtepunt in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft lukte het AZ maar niet om lekker in de wedstrijd te groeien. Sterker nog: de ambitieuze formatie van Pascal Jansen kreeg zelfs een treffer om de oren. Gervane Kastaneer werd in de 51ste minuut vogelvrij gelaten en knikte de 1-0 tegen de touwen. Een grote opluchting voor de vleugelaanvaller, die sinds augustus 2019 geen officiële treffer meer maakte.

Kastaneer maakte ook nog bijna de 2-0, ware het niet dat doelman Peter Vindahl Jensen die inzet wel onschadelijk maakte. Zo liet PEC Zwolle meer mogelijkheden onbenut, maar ook AZ werd gevaarlijk. Doelman Kostas Lamprou, die voor rust te maken kreeg met een opvallende shirtwissel, wist de pogingen van Jesper Karlsson en Jordy Clasie onschadelijk te maken.

AZ wist de gelijkmaker alsnog op het bord te krijgen. In de 81ste minuut werkte Vangelis Pavlidis de 1-1 tegen de touwen door na een individuele actie overtuigend raak te schieten. Het Zwolse publiek schreeuwde daarna ‘alles of niets’, en het werd alles. Daishawn Redan kegelde de 2-1 tegen de touwen.

Scoreverloop: 1-0 (51′) Gervane Kastaneer, 1-1 (81′) Vangelis Pavlidis, 2-1 (86′) Daishawn Redan

Wedden op Eredivisie-duels? Waag je gok via bet365!