Hakgoals hoogtepunten bij Heracles – Feyenoord

Feyenoord heeft vandaag enigszins de zure nasmaak van de 3-3 remise tegen Slavia Praag van afgelopen donderdag weggespoeld door overtuigend te winnen in Almelo. Heracles ging, weliswaar enigszins geflatteerd, met 1-4 over de Rotterdamse knie.

Eventjes zag het er naar uit dat Feyenoord een bijzonder lastige middag tegemoet ging op Erve Asito. Heracles begon met veel vuur en stond al na anderhalve minuut spelen op voorsprong: spits Sinan Bakis, die vorig jaar ook al scoorde tegen Feyenoord, verlengde een bal met zijn hak en was goalie Ofir Marciano daarmee te machtig.

Comeback Feyenoord

Na twintig minuten spelen rechtte de mannen van Arne Slot hun rug: flitsend samenspel met Reiss Nelson bracht Orkün Kökcü in scoringsgelegenheid, en de Turk miste niet. Via Koen Bücker eindigde het speeltuig tegen de touwen. Daarmee leek het vertrouwen in een stunt aan Tukkerse zijde ook gelijk al weg.

Want in een erg rustig stadion liep Feyenoord nog voor rust al uit naar 1-3: eerst was het uitblinker Nelson die doel trof, vlak voor de theepauze verdubbelde Guus Til – die op het punt stond om vervangen te worden vanwege een blessure – de marge.

Na rust creëerde Heracles nog best een aantal kansen, maar een doelpunt leverde het niet meer op. Aan de andere kant viel er wél nog een: invaller Patrik Walemark pakte uit met een hakgoal, nóg fraaier dan die van tegenstander Bakis aan het begin van de wedstrijd. De Zweed, die net als Nelson daarmee zijn eerste goal van het seizoen maakte in Almelo, besliste daarmee de eindstand op 1-4.

Wint Feyenoord donderdag in Praag? 2.50x je inleg!

Scoreverloop: 1-0 (01′) Sinan Bakis, 1-1 (21′) Orkün Kökçü, 1-2 (39′) Reiss Nelson, 1-3 (46′) Guus Til, 1-4 (70′) Patrik Walemark

Gaat Feyenoord de volgende ronde van de Conference League halen donderdag?