Geschrokken Meijer reageert op haatreacties

Foto: Geschrokken Meijer reageert op haatreacties

Nadat bekend werd dat Björn Meijer FC Groningen na dit seizoen wil gaan verlaten voor Club Brugge, kreeg de linksback via sociale media een enorme lading haatreacties – soms zelfs doodsbedreigingen – binnen. Trainer Danny Buijs sprak zich daar vrijdag op de persconferentie al fel over uit.

Vandaag maakten de meegereisde Groningen-fans in het Abe Lenstra Stadion een statement met een spandoek ‘Björn, wij staan achter je’ en na afloop reageert Meijer zelf bij ESPN: “Het meeste wat in de media staat, klopt. Ik weet nog niet zeker of ik erheen ga, maar inderdaad: het plan spreekt me aan. Tussen mij en Groningen zit het in ieder geval goed. De situatie is dat ik onder contract sta en vol trots. Dat zal altijd zo zijn.”

De haat vindt Meijer ‘teleurstellend’. “Dat had ik niet verwacht, maar ik heb gelukkig ook mooie berichten gekregen. Dat deed me goed. Supporters hebben een hart voor de club en dat snap ik, er zitten er een paar bij die zich zo uiten.”

Maaskant

De aanwezige analist Robert Maaskant schrok er ook van. “Het wordt tijd dat een supportersgroep een zelfreinigend niveau krijgt. Dit zijn jongens uit de jeugdopleiding die trots zijn om bij de club te spelen, dan moet je als supportersgroep zeggen: ‘Sodemieter dan maar op, jij komt hier even niet binnen bij FC Groningen’. Dát zou nog eens een mooie oplossing zijn.”

Buijs

Zijn trainer Danny Buijs sprong vrijdag tijdens zijn persbabbel dan ook in de bres voor de jonge verdediger. “Ik hoop dat als iedereen zijn verstand gebruikt zijn wens begrijpt. Ik snap dat supporters hopen dat een zelfopgeleide jongen wat langer blijft, maar dit is iets bizars wat je niet vaak meemaakt. Met de berichten die Bjorn op sociale media ontvangt heb ik grote moeite. Dat gun ik hem niet.”

De beste odds op wedstrijden van Groningen vind je bij bet365!

Een transfer zou goed zijn voor Meijer

  • Eens
  • Oneens
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie